George-Samuel-Hurst

ترموستات دیجیتال فن کویل

ترموستات دیجیتال فن کویل

چکیده:
در این مقاله به تکنولوژی و فن آوری لمسی و پیدایش صفحه لمسی پرداخته می‌شود و پس از معرفی اجمالی انواع صفحات لمسی به معایب و و مزایای هرنوع اشاره میگردد و در قسمت پایانی پس از ابراز و اظهار نظر صاحب نظری در ترجیح یکی از انواع این صفحات به معرفی چند نوع از انواع ترموستات‌های لمسی خواهیم پرداخت
مقدمه:
با گذشت زمان تجهیزات مختلفی در دنیای دیجیتال با صفحات لمسی جایگاه بیشتری در زندگی ما پیدا می کنند تجهیزاتی مانند تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ، ترموستات و انواع کلیدهای فرمان و…
این موضوع در واقع به این حقیقت اشاره دارد صفحات لمسی و کنترل بوسیله تماس (Touch) سریعتر و آسانتر است چنانکه شما می توانید تنها با یک بار لمس صفحه برنامه مد نظر را اجرا کرده و نیازی به فشردن چندین باره دکمه ها (مانند D pad) نخواهید داشت.

صفحات بساوشی (یا لمسی) به صفحاتی اطلاق می‌شود که بتوان تماس یک شیء و به‌طور خاص انگشت انسان با آن را با استفاده از خواص شیء از قبیل نیرو، گرما، هدایت الکتریکی، مقاومت اپتیک و… تشخیص داد. صفحات لمسی کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف و حتی کاربردهای عام است. ترکیب یک صفحه لمسی شفاف با یک صفحه نمایش می‌تواند ابزار بهینه‌ای برای ارتباط با دستگاه‌های مختلف به ما بدهد. صفحات لمسی برحسب خاصیتی از آن که برای تشخیص تماس مورد استفاده قرار می‌دهد، از فناوری‌های مختلفی استفاده می‌کنند. در ادامه مهم‌ترین این فناوری‌ها به صورت مختصر معرفی شده‌اند.

اما پیدایش صفحه لمسی
پدر تکنولوژی صفحه‌های لمسی ساموئل هورست است . زمانی که بعنوان استاد در موسسه تحقیقات دانشگاه کنتاکی مشغول فعالیت بود، برای امتحانات پایانی مجبور به خواندن حجم زیادی از مطالب بود که در مجموع ۲ ماه به طول می‌انجامید و دو نفر فارغ‌التحصیل می‌شدند.
برای صرفه جویی در وقت، اولین سنسور لمسی با نام اِلوگراف را اختراع کرد که به او اجازه می‌داد مطالب را سریعتر وارد کند. در کنار این اختراع شرکت اِلوگرافیکس متولد شد (امروزه با نام Elo TouchSystems شناخته می‌شود)، این دستگاه شباهتی به سنسورهای امروزی نداشت؛ اما این دستاورد قدم بزرگی به سمت صفحه‌های لمسی جدید بود. سه سال بعد، در ۱۹۷۴، ساموئل هورست اولین صفحهٔ لمسی شفاف را طراحی کرد و در سال ۱۹۷۷ اِلوگرافیک را اختراع و روش فنی ۵-wire مقاومتی را به نام خود ثبت کرد که در حال حاضر نیز پرکاربردترین روش می‌باشد.
در این فناوری صفحه لمسی از چند لایه تشکیل شده‌است که مهم‌ترین‌شان، دو لایه فلزی‌ست. لایه‌های مقاومتی (حساس به فشار) با فاصله کمی از هم جدا شده‌اند. وقتی این صفحه در نقطه خاصی توسط شیئ، لمس شود، صفحات مقاومتی در آن نقطه به یکدیگر متصل می‌گردند. در این حالت صفحه به صورت مقاومت عمل کرده و جریان الکتریکی صفحه تغییر می‌کند که توسط یک کنترلر، پردازش می‌شود. تغییر جریان به این نحو است که برحسب تعداد سیم‌های استفاده شده و مکان اتصال، مقاومت بین صفحات متفاوت خواهد بود.
خروجی تختهٔ لمسی معمولاً چهار، پنج و هشت‌سیمه‌ است و مکان لایه‌های مقاومتی برحسب تعداد خروجی مورد استفاده متفاوت خواهد بود. در حالت چهارسیمه، شیء می‌تواند در چپ، راست، بالا و پایین قرار گیرد. در حالت پنج سیمه، نقطه‌های قابل تشخیص شامل پنج گوشه و نقطه وسط خواهد بود.
صفحات لمسی مقاومتی معمولاً قیمت مناسبی دارند؛ ولی دارای قدرت تفکیک ٪۷۵ هستند (که با اضافه کردن فیلم‌های پلاستیکی و شیشه‌ای تا ٪۸۵ قابل افزایش است) . در مقابل این‌گونه صفحات از عوامل بیرونی مانند، آب و گرد و خاک تأثیر نمی‌پذیرند و امروزه بیشترین استفاده را دارند.
برای کیوسکهای اطلاع رسانی یا ماشینهای خودپرداز (بانک، سینما، فروشگاه) بطور گسترده‌ای استفاده می‌شوند.
این فناوری پرکاربردترین فناوری در صفحه‌های لمسی برای تولید گوشی‌های موبایل است و در گوشی‌های ویندوز موبایل مانند HTC TyTN II و HTC Touch Diamond متداول‌تر است.
مزایا:
استفاده از اکثر اجسام برای لمس صفحه مانند دست، دستکش، قلم استایلوس
قیمت مناسب
کم حجم بودن سیستم ورودی
معایب:
ثبت یک تماس (Touch) در یک لحظه
بازتاب نور
حجیم بودن این تکنولوژی

موج آکوستیک سطح
موج آکوستیک سطح این فناوری که به اختصار SAW[۲] از امواج فراصوتی که از تختهٔ لمسی عبور می‌کنند، استفاده می‌کند. وقتی صفحه لمس می‌شود، مقداری از این امواج جذب می‌شوند. این تغییر در امواج فراصوتی مکان لمس را مشخص می‌کند و برای پردازش به کنترلر فرستاده می‌شود. این‌گونه صفحات ممکن است بر اثر عوامل بیرونی صدمه ببینند. آلوده شدن سطح آن نیز می‌تواند بر عملکرد صفحه لمسی اثر گذارد.
خازنی
صفحه لمسی خازنی (یا الکترواستاتیک)، صفحه‌ایست که با موادی همچون اکسید نازک ایندیم پوشانده شده‌است که جریان ثابتی را از حسگر عبور می‌دهد. بنابراین حسگر باعث میدان دقیقاً کنترل‌شده‌ای از الکترون‌های ذخیره‌شده در هر دو محور افقی و عمودی می‌شود که دارای ظرفیت خازنی خواهد بود. وقتی میدان خازنی نرمال حسگر (در حالت پایه) توسط میدان خازنی دیگری (مثلاً انگشت انسان) تغییر کند، مدارات الکترونیکی که در گوشه‌های صفحه قرار دارند، برآیند تغییرات موج سینوسی میدان مرجع را اندازه‌گیری می‌کند و این اطلاعات را برای محاسبات ریاضی به کنترلر می‌فرستند.
صفحات لمسی خازنی، می‌توانند توسط انگشت بدون پوشش یا با ابزاری رسانا که با دست گرفته شده باشد، لمس شوند. این‌گونه صفحات لمسی از عوامل بیرونی تأثیر نمی‌پذیرند و قدرت تفکیک بالایی دارند. ولی مدارات آنالیز سیگنال آن‌ها قیمت آن‌ها را افزایش می‌دهند.

مزایا
ثبت کردن بیش از یک تماس در یک لحظه
عبور کافی نور

معایب
محدودیت استفاده از اجسام برای لمس آن
قیمت بالا
آسیب پذیری نسبت به آلودگی و رطوبت

فرو سرخ
این صفحات از یکی از دو روش کاملاً متفاوت استفاده می‌کنند. در یکی از این روش‌ها تغییرات دمایی سطح صفحه که توسط عوامل خارجی ایجاد شود را مورد استفاده قرار می‌دهد. این روش گاهی کند بوده و به دست‌هایی گرم نیاز دارند.
در روش دیگر آرایه‌ای از حسگرهای فروسرخ عمودی و افقی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تغییرات در پرتوهای تنظیم‌شده نور فروسرخ نزدیک سطح صفحه را تشخیص می‌دهند. این صفحات مقاوم‌ترین سطح را دارند و در کاربردهای نظامی که نیاز به صفحه نمایش لمسی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایا
عبور دادن تمامی نور تولید شده
با دوام‌ترین تکنولوژی در مقایسه با سایرین
قابل استفاده با تمامی اجسام بدون نیاز به فشار فیزیکی زیاد
معایب
بالاترین قیمت در مقایسه با سایرین
تاثیر منفی نور محیطی زیاد بر عملکرد
ثبت یک تماس در یک لحظه
عدم حفاظت از صفحه مانیتور
کشش سنجی
در پیکربندی سطح این صفحات، چهار فنر در چهار گوشه آن به‌کار رفته‌است که کشش‌سنجی آن‌ها در تشخیص خمیدگی سطح هنگام تماس، استفاده می‌شود و می‌توانند در جهت Z هم مورد استفاده واقع شوند. این صفحات بیشتر به خاطر مقاومتشان در لوازم عمومی بدون پوشش مثل دستگاه‌های بلیط استفاده می‌شوند.
پردازش تصویر یا تصویر سازی نوری
در این روش، تعداد دو عدد یا بیشتر حسگر (سنسور) تصویر در دور صفحه قرار می‌گیرند و نورهای زمینهٔ[۳] فروسرخ (مادون قرمز) در طرف دیگر صفحه در زاویه دید دوربین قرار می‌گیرند. یک تماس به صورت سایه بر روی هر جفت از دوربین‌ها می‌افتد که می‌تواند با مثلثی کردن برای یافتن مکان تماس مورد استفاده قرار گیرد.
فناوری پخش‌کنندگی سیگنال
این فناوری که به سال ۲۰۰۲ باز می‌گردد از حسگرهایی برای تشخیص انرژی مکانیکی روی شیشه که بر اثر تماس به وجود آمده استفاده می‌کند. به وسیله الگوریتم‌های پیچیده و تفسیر آن‌ها مکان حقیقی تماس تعیین می‌شود. این فناوری از عوامل بیرونی و گرد و خاک و نیز خش روی شیشه تأثیر نمی‌پذیرد و به دلیل اینکه به المان‌های دیگری روی شیشه نیاز نیست دارای شفافیت خوبی نیز خواهد بود. همچنین از هر شیئ مانند انگشتان یا قلم‌ها می‌توان برای تماس استفاده کرد.
تشخیص پالس صوتی
این فناوری از بیش از دو مبدل پیزوالکتریک استفاده می‌کند که در مکان‌های مختلف صفحه قرار گرفته‌اند تا انرژی لرزش (تماس) را به سیگنال الکتریکی تبدیل کنند. این سیگنال به یک پروندهٔ صوتی تبدیل می‌شود و سپس با پروفایل‌های صوتی از پیش تهیه شده برای هر نقطه از صفحه مقایسه می‌شود. این سامانه بدون شبکه‌ای از سیم‌ها روی صفحه کار می‌کند. خود صفحه از شیشه خالص است که خواص اپتیک و دوام شیشه را خواهد داشت. این سیستم با خش و گرد و خاک مشکلی ندارد و دقت خوبی دارد. و مهم‌تر از همه اینکه برای فعال شدن به هیچ جزء رسانا نیاز ندارد که مزیت مهمی برای صفحه تصویرهای بزرگ است.

نتیجه گیری یکی از صاحب نظران در باره تکنولوژیهای یاد شده
نتیجه گیری:
محمد رضا خواست خدایی ابراز میدارد، مشخص کردن تکنولوژی برتر از بین این سه تکنولوژی ، امری بسیار سختی است چرا که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند.
ما به شخصه طرفدار سیستم صفحه های لمسی مقاومتی هستیم زیرا محبوب ترین تکنولوژی است و با هر جسمی قابل استفاده است ( بجز اجسام نوک تیز) بدون توجه به اینکه آیا الکتریسیته تولید می کند و یا گرم و سرد است. هر چند نباید توانایی تکنولوژی capacitive را با توجه به حالت MultiTouch نادیده گرفت.
معتقدیم تکنولوژی اشعه مادون قرمز روشن ترین آینده را دارد اما در حال حاضر قیمت بالای آن باعث شده است در پائین ترین رده قرار بگیرد.
این تکنولوژی (همانطور که اشاره شد) با دوام ترین تکنولوژی است ، دارای طولانی ترین عمر است و تمامی نور تولید شده را عبور می دهد . علاوه بر آن ، دوره عدم جوابگویی به MultiTouch سپری شده است . دستگاه هایی ساخته شده است که بیشتر از یک تماس را (بطور دقیق ۵۲ تماس ) ثبت می کنند و از این تکنولوژی استفاده می کنند اما روش آنها Optical imaging نامیده می‌شود و یک نمونه از آن Microsoft Surface است . این دستگاه اندازه یک میز است و برای مقاصد تجاری و استفاده در هتل ها ، مغازه ها و … تولید شده است.

اما ترموستات لمسی
امروزه تنوع ترموستات‌های دیجیتالی در بازار تاسیسات باعث مشکلتر شدن انتخاب مصرف کننده گان جهت انتخاب ترموستات مناسب فن کویل و یا ترموستات جهت سایر سیستم های تهویه مطبوع شده است
مجموعه Cotrolhvac میکوشد تا با اطلاع رسانی کافی و جامع بتواند این امر مهم را برای کابران محترم آسان تر نماید تا مشتریان محترم تجهیزات کنترل و کنترل تاسیسات بتوانند براحتی هر چه تمام تر ترموستات مورد نیاز خود را شناسایی و خرید نمایند ما در اینجا بطور ویژه بمعرفی دو نوع ترموستات لمسی موجود در بازار تاسیسات مپردازیم

در حقیقت این دونوع ترموستات لمسی تنها ترموستات‌های لمسی موجود در بازار تاسیسات ایران میباشد که میتوان آنها را با یک ثبت سفارش کوتاه مدت تهیه نمود و از خرید و خدمات پس از فروش این دو ترموستات بهره مند شد.
ترموستات‌های لمسی دیگر موجود در بازار تاسیسات تنها بصورت نمونه ای وجود دارند و وفور ترموستات لمسی CPA و ترموستات لمسی ادیسون را ندارند.
مثلا شرکت مرصوص نیز ترموستات لمسی دارد اما بلحاظ کیفیت و موجودی و خدمات قابل مقایسه با ترموستات لمسی CPA و ترموستات لمسی ادیسون نیست همچنین نمونه های از ترموستات لمسی هانیول و ترموستات لمسی زیمنس بصورت سمپل و نمونه در بازار تاسیسات یافت میشوند اما تا کنون تأمین کنندگان نتوانسته اند واردات آنرا انجام دهند و علت عدم توانایی ایشان قیمت بالا و عدم درخواست و ثبت سفارش از جانب مشتریان در بازار تاسیسات است و منطقی است که در صورت عدم تقاضا عرضه معنی ندارد.
ترموستات‌های تاچ یا بعبارت دیگر ترموستات لمسی CPA قریب به 6 سال است که بصورت منظم و حساب شده وارد بازار تاسیسات ایران شده و ترموستات لمسی و یا ترموستات تاچ ادیسون حدود 3 سال است که در بازار تاسیسات ایران عرضه می‌شود.
ترموستات‌های لمسی نوعا حساس میباشند و بویژه صفحه لمسی آنها در اثر زیادی استفاده در معرض خرابی بیشتری میباشد در حقیقت متقاضیان این ترموستات (لمسی) به دنبال زیبایی و به اصطلاح شیک بودن هستند و با توجه به دکوراسیون داخلی به موضوع زیبایی توجه نموده و از جزئیات دیگر غافل میشوند البته شاید همیشه اینطور نباشد اما این مطلب در عملکرد برخی مشتریان دیده شده که بعد از خرید دچار مشکلات خرابی صفحه لمسی ترموستات شدند.
قابل ذکر است که در صورت جمع آوری اطلاعات و مطالعه صحیح و همچنین مشاوره صادقانه عرضه کنند گان مصرف کنندگان و متخصصان محترم میتوانند در ضمن یک انتخاب مطلوب و موافق ذوق سلیقه ترموستات مناسب بلحاظ فنی را نیز تهیه نمایند و بعد از خرید به مشکلات مذکور و سایر ایرادات احتمالی دچار نشوند.
ترموستات لمسی فن کویل
برند CPA
مدل T203E
ترموستات لمسی CPA
محل تولید هنگ کنگ
قابلیتها بصورت خلاصه :
1- اتصال به شبکه
2- کالیبراسیون
3- ضد یخ زدگی
4- کاربری برای سایر سیستمهای تهویه مطبوع
5- دارای دو خروجی شیر برقی
6- قابلیت کنترل با ریموت کنترل
برای کسب اطلاعات بیشتر، کاتالوگ، درخواست مشخصات، پیش فاکتور و… در رابطه با فروش ترموستات لمسی ، خرید ترموستات لمسی ، قیمت ترموستات لمسی با شماره تلفن و همراه موجود در سایت تماس بگیرید یا درخواست خود را از طریق فرم ارسال پیام ثبت سفارش ، ارسال نمایید.
ترموستات لمسی
برند ادیسون
مدل Tx928
محل تولید چین
ترموستات لمسی اتاقی دیجیتال فن کوئل ، دارای دو مد سرمایش و گرمایش مناسب برای منازل ، مراکز اداری و تجاری می باشد .
ترموستات لمسی اتاقی دیجیتال فن کوئل امکان کنترل اتوماتیک سه دور فن ( low,med،high) و یک شیر و دو شیر برقی را دارد .
ترموستات لمسی اتاقی دیجیتال فن کوئل دارای تنظیمات خودکار خاموش کردن فن کوئل می باشد که بهترین شیوه برای بهینه سازی مصرف برق می باشد .
ترموستات لمسی اتاقی دیجیتال فن کوئل دارای تنظیمات روال ضد یخ زدگی است ، که به طور خودکار با به جریان انداختن آب در لوله ، از یخ زدگی آن محافظت می کند (مد گرمایش) .
ترموستات لمسی اتاقی دیجیتال فن کوئل دارای تنظیمات روال خواب است ، و چنانچه دمای هوا کاهش پیدا کند به ازای هر ساعت یک درجه دما را بالا می برد(مد گرمایش) .
ترموستات دیجیتالی ادیسون
ترموستات تاچ اسکرین فن کویل سقفی ادیسون TX928-2
ترموستات دیجیتالی (توکار ) فن کویل سقفی
ترموستات دیجیتال دو فصل – سه دور فن – فن کویل سقفی ادیسون مدل TX928-2
ترموستات TX 928-2 یک ترموستات سرمایش و گرمایش با صفحه لمسی است ، مناسب برای سیستم های فن کویل دوله (سه دور فن یا/بدون شیر برقی) می باشد
این ترموستات دارای 3 حالت می باشد
قطع و وصل ( حالت ساده – قطع و وصل سه دور فن )
عملکرد حالت یخ زدایی ( de-frost Protection )
حالت ویژه خواب ( Sleeping Mode)
tags :
تاچ اسکرین,ترموستات,ترموستات صفحه لمسی,edison