به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از‌ وال استریت ژورنال، شرکت اپل که در چند وقتی است منتظر خبر توافق هسته ای است بدنبال فروش محصولات خود به ایران است.
شرکت اپل در حال مذاکره با توزیع کنندگان ایرانی برای صادرات محصولات خود به این کشور است. گفت و گوها هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و موانعی وجود دارد که باید برطرف شود.

قبل از ورود شرکت های غربی به بازار ایران، این کشور باید تبعیت خود از توافق را به اثبات برساند. این روند ممکن است تا سال ۲۰۱۶ ادامه پیدا کند.
ظاهرا این اولین باری نیست که اپل به فکر حضور در بازار ایران افتاده است. در حالی که کشورهای حاضر در مذاکرات هسته ای در حال چانه زنی با ایران بودند، بر اساس گزارش ها شرکت اپل در طی ۲ سال گذشته در انتظار لغو تحریم ها بوده است. یک مقام شرکت اپل گفته بود، با توزیع کنندگان ایرانی در لندن دیدار کرده تا در مورد قراردادهای احتمالی برای صدور محصولات با ایران با آنها گفت و گو کند.
هرچند توافق کلی هنوز در این باره به دست نیامده، اما در ماه می ۲۰۱۴ تحریم ها در زمینه فروش تجهیزات مخابراتی مصرفی و نرم افزار به ایران برداشته شده است. بر اساس این گزارش همچنین اپل با مقامات وزارت خزانه داری آمریکا در خصوص فعالیت در ایران مشورت کرده است.
اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، محتمل ترین سناریو این خواهد بود که اپل به جای ایجاد فروشگاه های خود در ایران، خرده فروش هایی در این کشور انتخاب کند که منحصرا محصولات این شرکت را به فروش برسانند.
عنوان شرکتی موفق و چند میلیارد دلاری که در زمینه نوآوری شهرت دارد جای شگفتی نیست که اپل برخی از با استعدادترین و با انگیزه‌ترین کارمندان را طی عمر تقریبا 40 ساله خود استخدام کرده باشد. به عنوان مثال، “جانی آیو”، طراحی که نوآوری های وی در موفقیت اپل تاثیرگذار بوده، یکی از با استعدادترین کارمندان اپل محسوب می‌شود. البته همه کارمندان مستعد اپل کار در این شرکت را به عنوان شغل دائمی خود انتخاب نکرده اند که با توجه به شیوه استخدامی اپل جای تعجبی ندارد.

به گزارش “گروه علم و فناوری” عصرایران، برخی از کارمندان با استعداد اپل پس از جدایی از این شرکت کسب و کار خود را آغاز کرده و در این زمینه نیز بسیار موفق عمل کرده اند. به عنوان مثال، “ران جانسون” که به راه اندازی اپل استور – کسب و کار خرده فروشی اپل که بیشترین میزان فروش در هر فوت مربع نسبت به خرده فروشی های دیگر آمریکایی را دارد – کمک کرد، در زمره این افراد قرار می گیرد. جانسون تجربیات خرده فروشی خود را در شرکت نوپای اِنجوی به کار گرفته است. در ادامه با شرکت های بیشتری در این زمینه آشنا می‌شویم.

نست لبز
شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
“تونی فادل” و “مت راجرز”، مهندسان پیشین اپل، شرکت نست لبز را تاسیس کردند که در زمینه تولید ترموستات‌ها و ردیاب های دود هوشمند فعالیت می کند. فادل تیمی را هدایت کرد که 18 نسل نخست آی‌پاد و سه نسل نخست آی‌فون را خلق کردند. راجرز نیز مسئولیت توسعه نرم افزاری آی‌پاد را بر عهده داشت. نست لبز کارمندان دیگری را نیز از اپل به استخدام خود درآورد که از آن جمله می تون به “چیپ لوتون” اشاره کرد. در ژانویه 2014، گوگل این شرکت را طی معامله ای به ارزش 3.2 میلیارد دلار خریداری کرد.

اُبی مبایل

شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
“جان اسکالی”، مدیر عامل پیشین اپل، یکی از بنیانگذاران شرکت اُبی موبایل است. این شرکت به تولید موبایل های هوشمند مقرون به صرفه می پردازد و بازارهای نوظهور برای این دستگاه در سراسر جهان را مد نظر دارد. در حقیقت، اسکالی بازاری را هدف قرار داده است که اپل تمایلی به حضور در آن ندارد و آن موبایل های هوشمند ارزان است. اُبی موبایل اخیرا پنج مدل موبایل هوشمند را در خاورمیانه عرضه کرده است.

اندروید
شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
اندروید، سیستم عامل رقیب iOS اپل، زندگی خود را در قالب یک شرکت نوپا که توسط “اندی رابین”، مهندس پیشین اپل، تاسیس شده بود آغاز کرد. رابین فعالیت کاری خود در اپل را به سال 1989 آغاز کرد و این شرکت را در سال 1992 ترک کرد. پیش از تاسیس شرکت اندروید در سال 2003، رابین کار در چند شرکت دیگر را تجربه کرد. اندروید در سال 2005 توسط گوگل خریداری شد و خیلی زود به سیستم عامل غالب بر بازار موبایل هوشمند مبدل شد.

الکترونیک آرتس
شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
“تریپ هاوکینز”، بنیانگذار شرکت الکترونیک آرتس، در سال های اولیه فعالیت اپل در این شرکت مشغول به کار بود. هاوکینز فعالیت خود در اپل را به سال 1978 آغاز کرد و از استیو جابز فرا گرفت که چگونه به شیوه ای خلاقانه و توقف ناپذیر فکر کند. در سال 1982، هاوکینز اپل را ترک کرد و با 200 هزار دلار سود حاصل از سهام اپل خود شرکت الکترونیک آرتس را تاسیس کرد. امروزه، این شرکت سرمایه بازار بیش از 11 میلیارد دلاری دارد. اگرچه هاوکینز دیگر به صورت تمام وقت در الکترونیک آرتس فعالیت نمی کند اما شرکت های نوپای دیگری مانند ایف یو کن را هدایت می کند. این شرکت اپلیکیشنی را توسعه داده که به کودکان مهارت های اجتماعی و عاطفی آموزش می دهد.

پث
شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
دیو مورین” از کارمندان پیشین اپل و یکی از موسسان شرکت پث (Path) است که یک اپلیکیشن شبکه اجتماعی را توسعه داده است. مورین بین سال های 2004 تا 2006 در بخش محصولات و بازاریابی اپل مشغول به کار بود. از آن جایی که پث یک شرکت خصوصی است ارزش بازار آن مشخص نیست اما زمزمه هایی درباره خرید این شرکت توسط اپل به منظور تقویت حضور خود در رسانه های اجتماعی به گوش می رسد. اپلیکیشن پث به واسطه طراحی نوآورانه و رابط کاربری خود مورد تحسین قرار گرفته است.

فلیپ بورد
شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
“ایوان دال”، کارمند پیشین اپل، یکی از بنیانگذاران فلیپ بورد است که یک اپلیکیشن شبکه اجتماعی را توسعه داده است. دال پیش از ترک اپل در سال 2009 و راه اندازی فلیپ بورد مهندس ارشد نرم افزار آی‌فون بود. اپلیکیشن فلیپ بورد به واسطه طراحی خود تحسین شده و حتی اپل در سال 2010 آن را به عنوان “اپلیکیشن آی‌پد سال” انتخاب کرد. فلیپ بورد همانند یک مجله شخصی است که با موضوعات مورد علاقه کاربر پر می‌شود. این اپلیکیشن برای اندروید،iOS و ویندوزفون در دسترس است.

اینکلینگ
شرکت‌های موفقی که توسط کارمندان پیشین اپل تاسیس شدند
“مت مکینیس” یکی از موسسان اینکلینگ که به عنوان ناشر و تامین کننده کتاب الکترونیکی فعالیت می کند از سال 2002 کار خود در اپل را به عنوان مدیر بازاریابی برای آموزش آغاز کرد و پیش از ترک این شرکت در سال 2009 به عنوان مدیر ارشد بازارهای آموزشی بین المللی اپل فعالیت می کرد. محصولات اینکلینگ به واسطه محتوای به زیبایی طراحی شده خود مشهور هستند.