خبری که میخوانید مربوط به مورخ 93/8/14 میباشد اما… امسال تهران سرما بخود ندید 

قابل ذکر سرما و یخبندان  زمستانی تهران  به 5 روز در سال رسیده که این رقم در گذشته 50 بوده است.

با این اوصاف معادلات و آمار باید خبر از کاهش مصرف گاز دهد آیا عدم بارش برف وسرد نشدن هوا باعث کاهش مصرف شد ؟

چه عواملی در صرفه جویی و کاهش مصرف انرژی موثر است؟ 

خبر را بخوانید سپس به راه کارهایی از صرفه جویی خواهیم پرداخت…..

با سردشدن هوای کشور مصرف گاز یک شبه 3برابر شد.

ترموستات پکیج گرمایشی مقابله با هدر رفتن گاز، رفاه و آسایش، دمای مطلوب اتاق، امکان تنظیم از درون اتاق و..

گروه اقتصادی| در حالی که هنوز روزهای سرد زمستانی فرا نرسیده است، اما خبرها از افزایش سه برابری مصرف گاز خانگی حکایت دارد. این در حالی است که پشت سر گذاشتن زمستان سرد سال گذشته، موجب شده بود تا نگرانی های از افزایش بیش از حد مصرف و احتمال قطع گاز در ساختمان شرکت ملی گاز به صدا در آید.
به گزارش «اعتماد» و بر اساس آمار موجود از مصرف گاز خانگی در استان های مختلف با بارش اولین باران و برف پاییزی در برخی استان های کشور: متوسط مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در حالی یک شبه به سه برابر افزایش یافته است که مسوولان وزارت نفت تاکید می کنند برای زمستان سال جاری گاز منازل مردم، صنایع، نیروگاه ها و پتروشیمی ها قطع نخواهد شد.
روزهای افزایش مصرف گاز برای مجموعه صنعت در سال جاری زودتر از سال های گذشته آغاز شد و با آغاز اولین بارش برف (در برخی استان های شمالی) و باران پاییزی، رکورد مصرف گاز طبیعی کشور هم شکسته شد.
مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، هفته جاری با انتشار گزارش کوتاهی درباره آخرین وضعیت مصرف گاز طبیعی در کشور گزارش داد: با کاهش 8 درجه یی میانگین وزنی دما پیش بینی می شود در صورت تداوم و پایداری کاهش دما تا روز چهارشنبه (14 آبان ماه) میزان مصرف گاز در کشور به میانگین 350 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد. این خبر را خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده است.
این گزارش دولتی می افزاید: «پیش بینی ها در حالی از افزایش متوسط مصرف گاز طبیعی کشور به 350 میلیون متر مکعب در روز حکایت دارد که مهر ماه سال جاری متوسط مصرف گازمشترکان خانگی حدود 120 میلیون متر مکعب در روز بوده است» که به این ترتیب، مصرف روزانه در یک ماه اخیر، سه برابر افزایش یافته است.
مرور متوسط مصرف گاز در بخش خانگی نشان می دهد پاییز و زمستان سال گذشته متوسط مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری با عبور از مرز ؟میلیون متر مکعب یک رکورد جدید به نام خود ثبت کرد، اما برای زمستان سال جاری در حالی هنوز خبری از افزایش تولید گاز در پارس جنوبی نیست که تعداد مصرف کنندگان گاز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ؟درصد افزایش یافته است.
بر این اساس در صورتی که سردی زمستان سال گذشته تکرار شود، به طور قطع متوسط مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری از مرز ؟میلیون مترمکعب در روز عبور می کند که ثبت این میزان مصرف گاز به منزله اعمال محدودیت های جدید در گازرسانی به صنایع، نیروگاه های برق و پتروشیمی ها خواهد بود.

طرح های افزایش تولید گاز برای زمستان 93
برای زمستان سال جاری مسوولان مختلف شرکت ملی نفت ایران از افزایش روزانه ؟میلیون متر مکعبی افزایش تولید گاز با اولویت طرح توسعه فازهای پارس جنوبی خبر داده بودند، اما تاکنون به استثنای افزایش ؟میلیون متر مکعبی تولید گاز که در فاز ؟پارس جنوبی هیچ یک از پروژه های افزایش تولید گاز طبیعی از محل طرح توسعه فاز ؟تا ؟پارس جنوبی به نتیجه نرسیده است.
مطابق با برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی شرکت ملی نفت ایران باید تولید گاز از سکوها و پالایشگاه های فاز ؟تا ؟پارس جنوبی تا پیش از زمستان سال جاری عملیاتی شود که در صورت تحقق این اهداف قطعا کشور با کسری و کمبود شدید گاز دست و پنجه نرم خواهد کرد. با این وجود تاکنون طرح هایی برای افزایش تولید گاز از میادین مناطق مرکزی ایران عملیاتی شده به طوری که سلبعلی کریمی در تشریح مهم ترین برنامه های افزایش تولید گاز طبیعی در مناطق مرکزی ایران، گفته است: برای زمستان سال جاری افزایش حدود ؟میلیون متر مکعب تولید گاز طبیعی برای جبران کمبود گاز تا به بهره برداری رسیدن فازهای جدید پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به انجام تعمیرات اساسی در تاسیسات بخش بالادستی گاز مناطق مرکزی ایران برای تامین و تولید حداکثری گاز طبیعی برای زمستان سال جاری، تصریح کرد: افزایش تولید گاز در مناطق مرکزی ایران معادل تولید گاز یک فاز پارس جنوبی خواهد بود.
 آیا این بخش از خبر به دلیل اطلاع از اوضاع جوی زمستان93 بود یا…

زمستان امسال قطعی گاز نداریم
با این حال همچنان مسوولان نفتی کشور تاکید می کنند که «در زمستان قطعی گاز نداریم.» منصور معظمی، معاون برنامه ریزی وزارت نفت بر این اساس اعلام کرده است: «ظرفیت تولید گاز ایران امسال ؟میلیون متر مکعب افزایش می یابد و قطعا برای زمستان سال جاری کمبود گاز نداریم و گاز هیچ از یک واحدهای صنعتی و نیروگاه ها قطع نخواهد شد.»
حتی، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تشریح وعده گازی وزارت نفت به مسوولان وزارت نیرو، گفته است: «وزارت نفت این وعده را به وزارت نیرو داده که با افزایش ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی زمینه برای فراهم آوردن سوخت گاز مورد نیاز نیروگاه ها فراهم شود اما این امر بستگی به این دارد که وزارت نفت به تعهدات خود عمل کند. برخی از نیروگاه های کشور از سوخت مازوت استفاده می کنند و بهره گیری از این نوع سوخت از سوی مراجع قضایی و محیط زیست محدود شده است، که امیدواریم شرایط به گونه یی پیش برود که میزان تولید گاز کشور افزایش یابد و نیازی به استفاده از گازوییل و مازوت در نیروگاه ها نباشد.»
البته شرکت ملی گاز در مصوبه یی خیال شرکت های پتروشیمی را از بابت خسارت قطع گاز احتمالی زمستان راحت کرد و اعلام کرد که «در صورت قطع گاز واحدهای پتروشیمی، شرکت ملی گاز ایران باید غرامت قطع گاز را به صنایع و واحدهای پتروشیمی کشور پرداخت کند.» امری که در مورد قطع گاز برای صنایع چنین مصوبه یی وجود ندارد و مسوولان وزارت نفت به طور رسمی اعلام کرده اند که در ابتدای قرارداد فیمابین صنایع و شرکت گاز اعلام می شود «این قرارداد 9 ماهه است و وزارت نفت و شرکت ملی گاز التزامی به تامین گاز صنایع در زمستان ندارند.»

تولید را دو برابر می کنیم
با این حال حمیدرضا عراقی که همچنان خاطره روزهای سرد زمستان سال 92 را در ذهن دارد ابراز امیدواری کرده است که با افزایش تولید گاز مشکلات برطرف خواهد شد و با دیدی بلندمدت تاکید کرده است که شرکت تحت مدیریتش برنامه یی برای دو برابر کردن تولید گاز طبیعی تا سال 2017 دارد.
به گفته وی، «ایران هم اکنون روزانه حدود 550 میلیون مترمکعب گاز تولید می کند و تکمیل چهار فاز میدان پارس جنوبی تا ماه مارس سال 2015 میلادی روزانه 100 میلیون مترمکعب به تولید گاز این کشور می افزاید. پیش بینی ما این است که زمستان امسال مجموع تولید گاز ایران با برداشت از میدان هایی به غیر از میدان پارس جنوبی به روزانه 680 میلیون مترمکعب برسد.
ایران در نظر دارد ظرف سه سال آینده تولید گاز خود را به یک میلیارد مترمکعب در روز برساند. تهران در نظر دارد در صورت احتمال پابرجا بودن تحریم ها علیه ایران هدف تولید گاز خود در سال 2017 را محقق کند.»

اما راههای صرفه جویی مصرف انرژی

یکی از راههای جلوگیری از هدر رفتن گاز استفاده از راه کارهای بهینه سازی مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف انرژی است  که برخی از آنها بسیار ساده و کم هزینه است و برخی هزینه دار اما بسیار مفید است و در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که مسئولین ذیربط برای آموزش و آگاه سازی مردم در این خصوص میتوانند نقش بسزایی داشته باشند.
مواردی مانند
1. استفاده از پنجره های دوجداره 
2. ترموستات اتاقی پکیج
3. عایق های حرارتی
4. معرفی دمای مطلوب و روش صحیح استفاده از سیستمهای گرمایشی به کمک کنترلرهای مناسب
از مواردی است که به کاهش مصرف و جلوگیری از هدر رفتن ثروتهای ملی کمک می نماید.

سبز زندگی کنید….

 

93/12/2