rdg100T زیمنس اصلی

ترموستات زیمنس Siemens
برند وارداتی از آلمان زیمنس به آلمانی: (Siemens AG)
بزرگترین شرکت چند ملیتی که مقر آن در مونیخ، آلمان، بزرگترین در اروپا در زمینه مدرن الکتریکی و الکترونیکی است. این شرکت در سال ۱۸۴۷ در برلین، آلمان، توسط ارنست زیمنس تاسیس شده‌است.
زیمنس یکی از بزرگترین شرکت‌های بین‌المللی در زمینه سیستم‌های برق و ارتباطات و سیستم‌های کنترل الکترونیکی، لوازم برقی خانگی و همچنین در تجهیزات پزشکی و تهویه مطبوع، تلفن همراه و خانه و لپ تاپ است. زیمنس در ۱۲ اکتبر سال ۱۸۴۷ توسط ارنست زیمنس تاسیس شده بود. وارنر این شرکت را در آغاز بنامBauanstalt von Siemens & Halske در کارگاه خود افتتاح نمود.

وارنر در سال ۱۸۴۸ نخستین و طولانی ترین خط تلگراف بین برلین تا فرانکفورت را ساخته و در سال ۱۸۵۰ برادر خود ویلیام زیمنس را به نمایندگی زیمنس در لندن گماشت. او پس از افتتاح نمایندگی در انگلستان، شروع به ساخت و راه اندازی خطوط و شبکه‌های مخابراتی در روسیه مشغول شد. در سالهای ۱۸۶۷ خط تلگراف بین لندن – کلکته را به پایان رسانید. در سالهای پیش از این شرکت رشد و ترقی خود را با ساختن موتورهای برقی و لامپ ادامه داده و در سال ۱۸۹۷ نام شرکت از Bauanstalt von Siemens & Halske به (S&H) تغییر کرد. در سال ۱۹۱۹ شرکت زیمنس با همکاری دو شرکت دیگر به طور مشترک شرکت اوسرام OSRAM بنیان نهادند و در سال ۱۹۲۳ شرکت‌های فرعی و زیر مجموعه آن در ژاپن تأسیس گشت. همانگونه که گفتیم زیمنس یکی از بزرگترین شرکت‌های بین‌المللی در زمینه سیستم‌های برق و ارتباطات و سیستم‌های کنترل الکترونیکی، لوازم برقی خانگی و همچنین در تجهیزات پزشکی و تهویه مطبوع، تلفن همراه و خانه و لپ تاپ است که تاکنون محصولات متنوعی را در سطح جهان عرضه کرده ودر حال حاضر برند زیمنس در زمینه سسیستمهای برق و ارتباطات و لوازم خانگی ، تجهیزات پزشکی و تهویه مطبوع در ایران فعال است .
برند زیمنس Siemens نیز مانند برند هانیول Honeywell توسط واردکنندگان کالا های دیگر در صنفهای مختلف به کشور وارد می‌شود البته هانیول Honeywell و زیمنس Siemens در نوع محصولات تفاوتهای با یکدیگر دارند اما مشترکات بسیاری نیز در محصولاتشان یافت می‌شود که از جمله مشترکات سیستمهای کنترل دیجیتال است .
این نوع از محصولات در صنعت تأسیسات تهویه مطبوع به وفور یافت میشوند.
تجهیزاتی مانند ترموستات‌های اتاقی دیجیتال اعم از ترموستات لمسی (تاچ اسکرین) ، ترموستات 24 ولت ، ترموستات 0 تا 10 ولت ، ترموستات مکانیکی و شیر ترموستاتیک و شیر برقی از مشترکات هانیول و زیمنس بشمار می آید.


عنوان هانیول و زیمنس شهره جهانی دارد و کمتر کسی است که از وجود این دو برند مشهور در صنعت ایران بی اطلاع باشد و شاید بتوان با جرأت ادعا نمود که در صنعت تأسیسات و تهویه مطبوع پر آوازه ترین برند جهانی بشمار میروند و شخصی فعال در صنعت تأسیسات و تهویه مطبوع یافت نمی‌شود که محصولات این دو برند را ندیده باشد.
همانگونه که در مقالات قبلی ذکر گردید در اینکه محصولات شرکت هانیول و زیمنس با کیفیتی مطلوب و تکنولوژیهای پیشرفته و روز دنیا طراحی و تولید میشوند شکی نیست و حتی هانیول در بسیاری از انواع محصولات پیشرو است.
اما آنچه قابل توجه و تأمل است و باعث شبهه می‌شود سوءاستفاده سودجویان از معروفیت و شهرت جهانی یک محصول باکیفیت و مرغوب جهانی است که امروزه در صنعتهای مختلف گریبان گیر مردم شده است.
همچنین تبدیل شدن چین وکشورهای شرق آسیا به کارخانه جهانی و واگذاری امتیازات کمپانیهای معتبر به شرق آسیا موجب مطرح شدن عناوینی بسانِ ترموستات اصلی و ترموستات غیر اصلی و عبارت اصل و طرح در صنوف مختلف و صنایع گوناگون است. این عبارات و عناوین در میان اهل بازار و تجار نیز تا حدی رایج شده که گاهی چینی درجه یک و دو و سه نیز میگویند واینرا از صداقت در کسب و کار میدانند و به آن افتخار میکنند غافل از آنکه سیاست انتقال کمپانیهای جهانی به چین چه مزایایی برای خودشان و چه مضراتی برای سایرین بخصوص کشورهای جهان سوم و درحال توسعه دارد. میتوان در فرصتی مقتضی به بررسی جزئیات اینگونه اقدامات پرداخت و با دیدگاهی متفاوت حرفه ای گری غرب را در اتخاذ روش‌های اینچنینی زیر ذره بین قرار داد که چگونه همچنان به استعمارگری خود در کشورهای در حال توسعه ادامه میدهد. استثماری که در اصطلاح عوام به استعمار مشهور شده وحتی در لغت هم غرب توانسته انگشت اتهام را از خود دور کند. ولی أهل لغت خوب میداند که استثمار به معنی طلب ثمر است کاری که غرب خواسته است همواره در مشرق زمین پیاده کند و از هر رخنه و روزنه ای فرو گذار نکرده و به استثمار خود ادامه میدهد. اما بقول شاعر که بد نگفته است که : اگر ناخدا جامه بر تن درد خدا کشتی آنجا که خواهد برد. رفته رفته وجهه ی نا اهلان نمایان خواهد شد و در همه عرصه ها همان خواهد شد که خالق هستی بخش میخواهد.
از مطلب دور نشویم که سخن درباره برندهای خارجی در صنایع مختلف در ایران بخصوص صنعت تأسیسات و تهویه و بطور ویژه برند زیمنس بود که از برندهای جهانی است و درکنار برند هانیول محصولاتی به بازار تأسیسات ایران و صنعت تهویه عرضه مینماید. تاریخچه هر دو شرکت زیمنس و هانیول به لحاظ صنعتی درخشان بوده و تا کنون تجهیزاتی پیشرفته ومتنوع به بازارهای جهانی معرفی نموده اند. شرکت زیمنس به مدیریت عامل پیتر لوشر آلمانی در سال 2009 درآمدی بالغ بر 76651 میلیارد یورو داشته است و تعداد کار کنان این شرکت 405000نفر و نوع شرکت سهامی است. الکترونیک در رأس فعالیت زیمنس بوده و تجهیزات نیروگاهی ، مخابراتی ، حمل ونقل و أدوات پزشکی وسیستمهای کنترلی تأسیساتی وتهویه را شامل می‌شود .
شرکت Siemens زیمنس 59 سال پیش از شرکت هانیول Honeywell تأسیس شده که این پیشکسوتی شبیه به تفاوت قدمت تأسیس شرکت بوتان نسبت به تأسیس شرکت ایساتیس در ایران است که سرعت رقابت مشابه هانیول درسطح جهان نسبت به زیمنس بی شباهت به رقابت بوتان وایساتیس نیست. البته زیمنس و هانیول شروع کارشان با دور رویکرد مختلف از یکدیگر بوده است اما اینجا سخن از مشترکات هانیول و زیمنس است و اصل هانیول و یا اصل زیمنس بودن آن‌ها.
جالب است بدانید که دوشرکت بوتان و ایساتیس از شرکتهای موفق در عرصه تولیدات داخلی میباشند که در عرصه تأسیسات و تا حدودی با گرایش تهویه فعالیت میکنند.
البته رقابت جهانی دو برند زیمنس و هانیول قابل قیاس با رقابت داخلی بوتان و ایساتیس نیست چرا که رقابت در عرصه جهانی غیر از رقابت در عرصه داخلی است . تفاضل در آمد شرکت زیمنس با هانیول در سالهای 2009 و2011 نشان میدهد زیمنس از تجربه خود در بازار جهانی بخوبی استفاده نموده است . درآمد شرکت هانیول در سال 2011 سی وشش و نیم میلیارد دلار بوده که شرکت زیمنس در سال 2009 مبلغ 76651 میلیارد یورو درآمد داشته.
شرکت Siemens زیمنس 275000 کارمند افزون بر نفرات شرکت هانیول دارد که این رقم نیز نشان دهنده فعالیت گستردگی زیمنس نسبت به هانیول است و طبعاً هرکه بامش بیش برفش بیشتر است.
ازنکات مهم تفاوت هانیول و زیمنس این است که آمار فروش ترموستات‌ هانیول در ایران بیش از ترموستات زیمنس است که این آمار حاکی از آن است که ترموستات‌هانیول در ایران بمراتب ارزان تر از ترموستات زیمنس عرضه می‌شود.
البته کیفیت محصولات زیمنس نیز از هانیول در ایران بهتر بوده اما بنظر میرسد برند زیمنس دارای اعتبار بیشتری نسبت به هانیول است و پر فروش بودن هانیول صرفا فقط بعلت ارزانتر بودن ترموستات‌هانیول از ترموستات زیمنس نمیباشدبلکه نوعا هانیول در موضوعیت کنترل و ترموستات مشهورتر و شناخته شده تر از زیمنس است.

اینک به معرفی مدلهائی از ترموستات‌های زیمنس میپردازیم
ترموستات‌های اتاقی فن کویلی زیمنس در سه گروه مختلف با کاربردهای متفاوت تولید می‌شود.
گروه اول Basic
1) قابلیت تنظیم سرعت فن کویل بصورت دستی در سه حالت
2) دارای کلید دستی تغییر وضعیت از گرمایش به سرمایش
3) قابلیت تنظیم دما بصورت مکانیکی
4) دارای بازه دمایی 8 تا 30 درجه سانتی گراد
5) قابلیت کنترل فن کویل های دو لوله ای

گروه دوم With Display
1) دارای نمایشگر دیجیتالی وضعیت
2) قابلیت تنظیم سرعت فن کویل بصورت اتوماتیک و دستی در سه حالت
3) دارای حالت های عملکرد: Comfort , Protection
4) قابلیت تعیین کمترین و بیشترین دمای مجاز برای اتاق
5) قابلیت نمایش دمای فعلی اتاق / دمای تنظیم شده
6) قابلیت کنترل دو وضعیت گرمایش و سرمایش
7) قابلیت کنترل فن کویل های دو لوله ای

گروه سوم Time switch
1) دارای نمایشگر دیجیتالی وضعیت
2) قابلیت تنظیم سرعت فن کویل بصورت اتوماتیک و دستی در سه حالت
3) قابلیت تنظیم برنامه زمان بندی برای 7 روز
4) دارای حالت های عملکرد: Auto Timer, Comfort, Energy Saving and Protection
5) حالت Auto Timer دارای 8 برنامه زمانبندی قابل تنظیم است
6) قابلیت نمایش دمای فعلی اتاق / دمای تنظیم شده
7) دارای سه ورودی چند منظوره است
8) قابلیت کنترل دو وضعیت گرمایش و سرمایش بصورت اتوماتیک یا دستی
9) قابلیت تعیین کمترین و بیشترین دمای مجاز برای اتاق
10) دارای بازه دمایی 5 تا 40 درجه سانتگی گراد
11) دارای کنترل از راه دور (در برخی مدل ها)
12) قابلیت کنترل فن کویل های دو لوله ای و چهار لوله ای (در برخی مدل ها)

این سنسورهای دمایی محصول زیمنس به دو نوع دیجیتال و انالوگ تقسیم می‌شوند که برخی از این سنسورها در زیر توضیح شده است.
ترموستات‌های اتاقی دیجیتال زیمنس SIEMENS:
(یکی ار پر طرفدار ترین ترموستات‌های زیمنس)
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDG :
ترموستات اتاقی فن کویل زیمنس
برای کنترل دما در اتاق ها یا در محدوده هایی بکار می رود. که با فن کویل های دو لوله ای و یا چهار لوله ای گرم یا سرد شده اند.
این مدل می تواند برای هیت پمپ ها با تجهیزات نوع DX با کمپرسورهای یک مرحله ای و دو مرحله ای بکار رود.قابل استفاده برای سیستم های تک داکت با هیتر برقی و کویل.
تنظیم عملکرد در سه حالت: Comfort, Energy Saving and Protection
سه دور فن با قابلیت تنظیم دستی و بصورت اتوماتیک
سه ورودی قابل تنظیم برای سنسورهای خارجی ، Keycard contact و …
تغییر وضعیت از حالت گرمایش به سرمایش بصورت اتوماتیک یا دستی
تعیین حداقل و حداکثر دما برای دستگاه
تعیین وضعیت و نمایش نمایشگر
حالت تایمر اتوماتیک با 8 تایمر قابل برنامه ریزی
قابلیت کنترل از راه دور بوسیله ریموت کنترل

(یکی دیگر ار پر طرفدار ترین ترموستات‌های زیمنس)
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDF :
ترموستات اتاقی فن کویل زیمنس
برای کنترل دما در اتاق ها یا در محدوده هایی بکار می رود. که با فن کویل های دو لوله ای گرم یا سرد شده اند.

تنظیم عملکرد ترموستات در دو حالت: Comfort – Protection
سه دور فن با قابلیت تنظیم دستی و بصورت اتوماتیک
تغییر وضعیت از حالت گرمایش به سرمایش بصورت اتوماتیک یا دستی
تعیین حداقل و حداکثر دما برای دستگاه
تعیین وضعیت و نمایش نمایشگر
حالت تایمر اتوماتیک با 8 تایمر قابل برنامه ریزی
قابلیت کنترل از راه دور بوسیله ریموت کنترل

ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDH :
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی بویژه در سیستم های گرمایش از کف بکار می رود. و می توان این مدل را برای خانه ها، ساختمان های اداری و مدارس بکار برد.
ترموستات اتاقی گرمایش از کف زیمنس
این مدل دارای تنظیم عملکرد در 4 حالت: Automatic, Comfort, Energy Saving, and Frost Protection می باشد. این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
کنترل شیرآلات سیستم های گرمایش از کف
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها

ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDJ :
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود. و می توان این مدل را برای خانه ها، ساختمان های اداری و مدارس بکار برد.
این مدل دارای تنظیم عملکرد در 4 حالت: Automatic, Comfort, Energy Saving, and Frost Protection می باشد. این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها
ریموت کنترل ترموستات اتاقی زیمنس:
کنترل از راه دور ترموستات
قابل استفاده برای ترموستات‌های اتاقی زیمنس مدل های RDG و RDF

ترموستات اتاقی آنالوگ زیمنس SIEMENS:
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAA31:
ترموستات اتاقی دو فصل زیمنس
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود
این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها

ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAA41:
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود.
کنترل از راه دور ترموستات
این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای منطقه ایتماس
شیرهای گرمایی

ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAB11:
کنترل از راه دور ترموستات
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود.
این مدل از ترموستات‌های اتاقی زیمنس دارای قابلیت های زیر می باشد:
1- دارای کلید دستی برای تغییر حالت از گرمایش به سرمایش
2- کلید دستی برای تغییر سرعت فن (دارای 3 سرعت)
3- دارای کلید دو وضعیتی
4- خروجی ON/OFF
5- ولتاژ کاری 250 ولت

نقش ترموستات در بهینه سازی مصرف انرژی:

امروزه ترموستات در صنایع مختلف استفاده می‌شود و در بسیاری از آنها نقش حیاتی را در آن صنعت ایفا می کند. این وسیله که از دیرباز در صنعت های مختلف به کار رفته در حقیقت از بارزترین محصولات روز و کاربردی ترین تجهیزاتی است که صنایع حرارتی و برودتی و تهویه مطبوع به آن احتیاج دارد و از جهت صرفه جویی مصرف انرژی و آسایش و آرامش و سلامت از ضروریات به حساب می آید .
حال آنکه متأسفانه به دلایل معلوم و نا معلوم بسیاری نقش مهم آن نادیده گرفته شده و درشمارقابل توجهی از اماکن مهم مانند ادارات ، مجتمع های تجاری اداری و حتی بیمارستانها ومراکز درمانی که استفاده از ترموستات جهت تهویه مطبوع الزامی می باشد مورد استفاده واقع نشده و سیستم های تهویه مطبوع آنها بدون داشتن ترموستات در حال کار است .
ترموستات در واقع نوعی دماسنج است که کار آن سنجیدن دما است که در یخچال ها و در فریزر ها اعم از صنعتی( سردخانه ها) و خانگی و همینطور سیستم های حرارتی صنعتی(یونیت هیتر ها) و خانگی قابل استفاده است و تولیدکنندگان این قبیل دستگاه ها از دیرباز تا کنون هر کدام به علت و یا عللی به کار برده اند.
این روز ها کلیه ی خودرو ها ، اماکن تجاری و اداری ، فرهنگی ، فروشگاه ها ، مدارس ،ورزشگاهها، سینماها ، منازل ، هتل ها ، مراکز درمانی ، وزارتخانه ها و هرجا که بنی آدم زیست می نماید ، همه مجهز به سیستم های تهویه مطبوع می باشد که کار سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان را برای انسانها انجام می دهدکه اگر این گونه نباشد سرمای زمستان و گرمای تابستان قادر است سلامتی انسان را به خطر بیاندازدو حتی باعث مرگ و میر می‌شود کما اینکه از اتفاقات نادری در سطح جهان نبوده و برخی از مرگ و میر ها را می توان به همین دو عامل سرما و گرما ربط داد و ناگفته نماند که تهویه برای دامداری ها و مرغداری و امثال آنها نیز امری حیاتی است و درمراکز سؤیچینگ مخابرات و دیتا سنترها BTS های مبایل نیز الزامی است و فقط مربوط به انسان ها نیست.
در واقع خود بدن انسان نیز مملو از سنسورها و حسگرهایی است که در شرایط مختلف به انسان اخطار های لازم را می دهد که اگر این گونه نبود طولی نمی کشید که از راهی که خود بی خبر باشد هلاک گردد و این سنسورها که خالق هستی آنها در وجود آدمی قرار داده بدن را در برابر ناملایمت ها هشیار نموده و هوشمندانه عمل می کنند و عکس العمل مناسب از بدن سر میزند بدین ترتیب که حسگر مورد نظر هشدار می دهد، عصب ها به عنوان سنسور دیگری تحریک و به وسائط متعددی که یکی پس از دیگری حساسیت نشان داده و به مغز می رساند، مغز که محل تحلیل داده ها است از طریق این وسائط که همگی به نوبه ی خود نقش حسگر و سنسوری را بازی می کنند که از سرما و یا گرما و یا محرک دیگری داده ها را تحلیل کرده و فرمان لازم را صادر می کند از آنجا که انسان برنهج حکمت و به دست حکیم خلقت شده معلوم می‌شود که از حکمت حسگرهای متعدد در وجود آدمی قرار داده شده تا به اقتضا عمل نماید و حکما حکمت را عمل به حکم عقل تعریف کرده اند و محکم کردن ساختار چیزی از حکمت است پس استحکام یک سیستم پیچیده مانند بدن انسان برای بقا و دوام مستلزم شماری سنسور می باشد همانطور که میدانید دمای بدن فرد سالم همواره حدود 37 درجه است که نشان میدهد یک سیستم کنترل دقیق ، دمای بدن را تنظیم میکند. تعادل و اعتدال امر مهمی است که نشانه ی سلامت است و باعث شادابی و سرزندگی است .

همانگونه که در بدن آدمی حسگر های متعدد و متفاوت می باشند در سایر موارد نیز همین طور است مثلاً برای دما سنسور دما، احتیاج است و برای رطوبت سنسور رطوبت و برای دود و آلاینده ها سنسور مربوط به آنها . مثلاً سنسور دود برای هشدار و جلوگیری از آتش سوزی و یا موارد دیگر به کار می رود. حال اگر بخواهیم ساختار محکمی از یک سیستم تهویه که برنهج حکمت و اصول مهندسی طراحی شده باشد دست یابیم می بایست در این ساختار ترموستات و سیستم کنترل قابل و منظم و دقیقی داشته باشیم. تفاوت سیستم های خوب تهویه در تفاوت سیستم های کنترل آنها است یک سیستم کامل کنترل ویژگی هایی دارد که این ویژگی ها باعث تمایز سیستم های خوب تهویه از یکدیگر است . اگر یک ترموستات که بخشی از یک سیستم تهویه است خوب عمل نکند تمام سیستم تهویه را هرچند پیشرفته باشد، زیر سؤال می برد در واقع سیستم کنترل که ترموستات عمده ترین و اولین بخش آن است وجه کار و معرف کار و کنترل کننده و مغز فرمان دهنده ی آن است همان طور که در بدن انسان اگر سنسور ها درست عمل نکنند داده ها نا صحیح به مغز می رسند و مغز که جایگاه تحلیل داده ها است تحلیلی غلط خواهد داشت و در نهایت فرمان غیر صحیحی خواهد داد که حاصل آن عکس العمل نا مطلوب بدن است. در نتیجه عکس العمل نا مطلوب و نامطبوع یک سیستم تهویه ی خوب بستگی به سیستم کنترل آن دارد . وجه در زبان عربی به معنی صورت است و گفتیم که ترموستات و سیستم کنترل وجه سیستم تهویه است یعنی صورت ظاهر آن ، چون سیستم تهویه با همه ی ابعادی که دارد معمولاً داخل کار قرار می گیرد و آنچه از یک دستگاه تهویه نمایان است ترموستات است که اگر زیبا نباشد در معرفی آن سیستم کوتاهی و اجحاف شده است پس سیستم کنترل در تهویه ی مطبوع نقش قلب، مغز، صورت و وجه دستگاه تهویه را ایفا می نماید. و میزان اهمیت آنها بر صاحبان تخصص پوشیده نیست .
اما آنچه امروزه علاوه بر زیبایی و عملکرد حائز اهمیت شده بحث بهینه سازی و صرفه جویی مصرف انرژی است که یکی از اصلی ترین وظایف ترموستات‌ها همین مطلب است که آزمایشات و تحقیقات متعدد نشان داده که ترموستات‌های مکانیکی به دلیل دقت پایین و عدم نمایش صحیح و دقیق دما نمیتوانند مانند ترموستات‌های دیجیتال عمل کنند لذا در مبحث مهم بهینه سازی مصرف انرژی و ذخیره ثروت ، این ترموستات دیجیتال است که مؤثر واقع می‌شود . ما در عصری زندگی میکنیم که به عصر دیجیتال مشهور گشته و در دوره ای هستیم که ذخائر انرژی نقش حیاتی در معیشت ما دارند. لذا برای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش مصرف انرژی و ذخیره ی ثروت از طریق صرفه جویی و استفاده ی به موقع از سیستم تهویه که همان بهینه سازی است ترموستات‌های دیجیتال از سایر ترموستات‌های آنالوگ و مکانیکی مفید تر و دقیق تر می باشد . به عبارت دیگر درست مصرف کردن، به موقع مصرف کردن ، به اندازه کار کردن دستگاه تهویه و جلوگیری از به هدر رفتن انرژی کار اصلی ترموستات دیجیتال است.