چکیده
در این مقاله به معرفی فن کویل و ترموستات فن کویل پرداخته می‌شود که انواع فن کویل ها و ترموستاتها را طی مطالعه آن خواهید شناخت و همچنین به اطلاعاتی در خصوص دو برند مشهور از سیستمهای کنترل تهویه مطبوع که زیمنس و هانیول میباشند توجه شده و بعلاوه نقش ترموستات در بهینه سازی مورد بررسی قرار میگیرد.
مقدمه
شاید مطالعه عمومی و دریافت اطلاعات به زبان آسان در زمینه تاسیسات و تهویه و نوعی از انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی مانند فن کویل برای آنان که علاقمند به اطلاعات عمومی هستند خالی از لطف نباشد بویژه که از محاسن و معایب و نحوه نگهداری و کنترل آن توسط کنترلر ها و ترموستات‌ها را نیز مورد عطف قرار میدهیم که امکان آشنایی برای عموم کاربران محترم با دو برند مشهور ترموستات فن کویل میسر گردد.

دستگاه فن کوئل چیست؟
فن کویل (Fancoil) دستگاهی است که از کویل های (لوله های) گرم، سرد و یک فن و موتور و دریچه تشکیل شده که در سیستم های تهویه مطبوع، ساختمان ها، مراکز تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. فن کویل ها معمولا به کانال متصل نمی‌شوند کاربرد آنها برای کنترل دمای محیطی اند که در آن نصب می‌شوند. توسط کلید on/off یا با ترموستات کار می کنند. آنها ممکن است در کابین های ایستاده، درون دیوارها یا سقف های کاذب نصب شوند . فن کویل ها معمولا هوا را به طور مستقیم تخلیه می کنند هر چند برخی ممکن است به کانال های کوتاه نصب شوند.
فن کویل ها به خاطر سادگی مقرون به صرفه تر از استفاده از سیستم های کانالی یا حرارت مرکزی که با هواساز کار می کنند، می باشند. اگر چه به دلیل قرارگیری در محیط سر و صدای زیادی دارند. فن کویل ها به دو حالت افقی و عمودی نصب می‌شوند.
اجزای تشکیل دهنده فن کوئل :
یک فن کویل از اجزای زیر تشکیل شده است:
فن
کویل های گرمایش و سرمایش
فیلتر هوای قابل تعویض یا قابل شستشو
شیر فلکه
شیرهواگیری
فن‌کویل‌ها عموما به صورت‌های زیر ساخته می‌شوند:

۱-فن کویل‌های زمینی
ظرفیت این فن کویل ها ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه بوده و هوا را بصورت بالا زن یا روبرو زن منتشر میسازند.
در جاهایی که فاصله کف اتاق تا زیر پنجره کم باشد می توان از نوع کوتاه آن استفاده کرد بدین ترتیب هوادهی یا به طرف بالا و یا به سمت جلو خواهد بود صدای این فن کویل ها از این جهت که در اتاق قرار دارند ( آپارتمانها )ناراحت کننده است. ولی این امر برای ادارات راهروی خوابگاه ها و اماکنی که رفت و آمد در آنجا زیاد است مشکل تلقی نمی‌شود

۲-فن کویل‌های سقفی
ظرفیت این فن کویل ها هم معمولا بین ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه می باشد.این فن‌کویل‌ها به دوصورت کابینت دار و بدون کابینت می باشند.
در بالای سقف کاذب نصب می‌شوند به همین جهت صدای آنها نسبت به دو مورد قبلی کمتر است. مشکل این نوع فن کویل ها ، عدم دسترسی آسان برای تعمیر یا تعویض فیلتر است.

فن کویل سقفی کابینی
در زیر سقف نصب می‌شوند هوادهی در این فن کویل ها از دریچه جلو و جهت آن افقی است. این نوع فن کویل به صورت روکار نصب می‌شود..

۳-فن‌کویل‌های کانالی
در ظرفیت‌های ۶۰۰ الی ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه ساخته می‌شوند و به سه طرح زیر می باشد:
۱-کانالی سقفی توکار
۲-کانالی سقفی روکار
۳-کانالی دیواری روکار ایستاده

نحوه عملکرد فن کوئل ها :
کویل ها، آب گرم یا سرد را از واحد مرکزی دریافت کرده و در تهویه مطبوع استفاده می کنند. به طور کلی فن کویل ها می توانند ترموستات سرخود داشته باشند یا توسط سیمی به ترموستات کنترلی وصل گردند. اما در ساختمان های مدرن با سیستم مدیریت انرژی ساختمان (BEMS) توسط سیستم دیجیتالی کنترل می‌شود.
در فن کویل ها آب سرد یا گرم از درون کویل ها برای تغییر وضعیت فضا منتقل می‌شود، تجهیزات استفاده شده در تهویه مطبوع ساختمان ها برای حذف گرما چیلر یا برج خنک کننده و برای گرم کردن بویلر و هیتر می باشد.
فن کویل ها به دو بخش تقسیم می‌شود: ۲ لوله ای یا ۴ لوله ای. در فن کویل دو لوله ای ۱ لوله تغذیه آب و ۱ لوله برگشت داریم. لوله تغذیه، آب گرم یا سرد را با توجه به فصل سال تهیه می کند. در فن کویل ۴ لوله ای ۲ لوله آب تغذیه و ۲ لوله برگشت وجود دارد. در این شرایط می توانیم آب گرم یا سرد را به صورت هم زمان برای مکان هایی که نیاز به گرما و سرما در بخش های مختلف ساختمان داریم فراهم کنیم. شبکه لوله کشی فن کویل ها به فرم های “برگشت مستقیم” یا “برگشت معکوس” یا ” مجموعه ای جدا” می باشد که در فصل ۱۲هندبوک اشری “سیستم ها و تجهیزات ۲۰۰۸” کامل شرح داده شده.
بسته به دمای آب سرد و رطوبت نسبی فضا این احتمال وجود دارد کویل خنک کننده جریان هوا را خشک کند و بر اثر این فرایند نیاز به تولید کندانسه هایی دارد که درین شود. فن کویل ها برای این منظور دارای یک ظرف تخلیه می باشند. ساده ترین وسیله برای تخلیه میعانات از چند فن کویل استفاده از اتصالاتی است که به نقطه ای مناسب تخلیه شود.

موتور فن کویل
کنترل سرعت موتور فن در داخل یک فن کویل برای تنظیم سرمایش و گرمایش فضای مورد نظر ضروری است. برخی از تولیدکنندگان کنترل این سرعت را با تنظیم شیر آب در ترانسفورماتور AC برای تامین قدرت موتور فن ایجاد می کنند که معمولا این تنظیمات در مرحله راه اندازی و ساخت ساختمان انجام می گیرد. سوییچ ساده کنترل سرعت فن برای افراد ساکن در محل دارای درجات مختلفی می باشد. (off-High-Medium-Low). سیستم های مدیریت انرژی ساختمان به طور اتوماتیک سرعت فن و دمای اتاق را کنترل می کنند. موتور فن ها اغلب AC یا با خازن دائمی اسپلیت می باشند. اما اخیرا موتورهای DC با تبدیل های الکترونیکی طراحی شده که قابلیت زیادی در صرفه جویی انرژی، هزینه های اولیه و بازگشت سرمایه دارند.

توزیع هوا در فن کویل
فن کویل ها یکی از راه های مختلف توزیع هوا در اتاق می باشد. به این دلیل که می توان آن را با تمام دریچه ها و دیفیوزرهای داخلی ساختمان مطابقت داد. آنها همچنین می توانند اتاق ها را توسط کانال های هوای جداگانه تهویه کنند یعنی یک واحد جهت انتشار در منطقه ای بزرگ. برای آگاهی از بهترین شرایط هوایی داخل، دانستن چند قانون ضروری است. اول اینکه سرعت پرتاب هوا در خروجی کانال کمتر از m/s ۳ باشد و دوم دمای هوا بالاتر از ۱۱درجه سلسیوس بوده و دریچه ها با حجم هوای اتاق مطابقت داشته باشد. شمایی از توزیع هوا در اتاق در شکل مقابل نشان داده شده است.

نگه داری فن کویل
فن کویل هاباید از لحاظ راندمان بهینه در سال کنترل شوند. مهم ترین بخش نگه داری فیلترها می باشند که باید شسته یا تعویض شوند. اگر فیلترها به طور مرتب تمیز نشوند حجم هوای خروجی از آنها کم شده و به فن فشار وارد می آورد. موارد دیگری که نیاز به کنترل دارند فن ها، کویل و سینی تخلیه می باشد.

مزایای فن کویل
با استفاده از فن کویل ها تجهیزات مرکزی گرمایش، سرمایش کوچکتر می‌شود.
این سیستم صرفا نیاز به لوله کشی دارد که فضای کمتری نسبت به کانال کشی اشغال می کند.
نصب لوله کشی و سیم کشی راحت تر از کانال کشی می باشد.
قسمت های بدون سکنه ساختمان می تواند خاموش باشد که در هزینه صرفه جویی می‌شود. (مناطق قابل کنترل اند.)
قابلیت نفوذ %۱۰۰ از هوای بیرون را دارد.

معایب فن کویل
این سیستم ها نیاز به نگه داری بیشتری نسبت به سیستم های تمام هوا دارند.
کندانسه ها در هر واحد باید دفع گردند.
مناطق داخلی ممکن است نیاز به کانال های جداگانه جهت خروج هوا داشته باشند.
ترموستات چیست؟
ترموستات یا دماپا یکی از مهمترین محصولات مؤثر در ذخیره انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی ،میباشد. این دستگاه وسیله ای است برای تنظیم خودکار دما. غالبا ترموستات به یک دستگاه گرمایش یا سرمایش یا تهویه مطبوع (گرمایش- سرمایش) مانند فن کویل فرمان می دهد (آن را کنترل میکند) و در نتیجه دمای محیط مورد نظر در حدود دمای مطلوب باقی خواهد ماند.
معرفی انواعی ازترموستات
یکی از وسایلی که ممکن است در ساخت بسیاری از پروژه ها به آن نیاز داشته باشید ترموستات است. ترموستات وسیله ای است که می تواند دمای یک سیستم را به نحوی تنظیم نماید تا همیشه نزدیک به دمای مورد نیاز ما باقی بماند.
ترموستات عمل تنظیم دما را با روشن یا خاموش نمودن سیستم گرمایش یا سرمایش، قطع یا وصل نمودن جریان گرم یا سرد و… انجام می دهد. ترموستات‌ها با روش های مختلف و با استفاده از حسگرهای متنوعی ساخته می‌شوند.
شما نیز تا به حال حتماً با ترموستات‌های زیادی سر و کار داشته اید که برای مثال می توان به ترموستات اتو، ترموستات موتور اتومبیل، ترموستات یخچال، ترموستات سیستم تهویه مطبوع، و… اشاره نمود.
در سیستمهای تهویه مطبوع مانند …
کولرها، فن کویل ها، سیستمهای تهویه آپارتمانی مانند داکت اسپلیتها، ایر واشرها، وانواع هواسازها ترموستات مورد استفاده قرار میگیرد. ترموستات‌ها انواع مختلفی دارند که مهترین تقسیم بندی برای انواع ترموستات و اولین نوع تقسیم بندی تقسم ترموستات‌ها به دو دسته ترموستات آنالوگ( ترموستات مکانیکی) و ترموستات دیجیتال است.
ترموستات‌های مکانیکی خود انواع مختلف دارند.
1- ترموستات‌های مکانیکی دو فلزی:
این ترموستات‌ها در سیستم های بخار یا آب داغ به کار می روند، کاملاً مکانیکی بوده و می توانند در جاهای داغ استفاده شوند. مکانیزم داخلی آن‌ها را در شکل زیر مشاهده می کنید.
2- ترموستات‌های مکانیکی مومی:
این ترموستات‌ها در موتور خودروها به کار می روند و جریان سیال خنک کننده موتور را برای تنظیم نمودن دمای موتور تنظیم می نمایند. درون ایت ترموستات‌ها مقداری موم وجود دارد. این موم با گرم شدن منبسط می‌شود و باعث می‌شود دریچه ترموستات باز یا بسته گردد. این ترموستات‌ها برای دمای خاصی طراحی می‌شوند و دمای موتور را در حدود 70 تا 90 درجه سانتی گراد نگه می دارند.
3- ترموستات‌های مکانیکی گازی:
این ترموستات‌ها دارای یک مخزن گاز می باشند. این گاز با افزایش دما، دچار افزایش فشاری شود و این افزایش فشار باعث قطع و یا وصل نمودن جریان گرما خواهد شد.
اما ترموستات‌های دیجیتال با توجه به پیشرفت تکنولوژی دیجیتال تنوع بسیار زیادی دارند که در این وبلاگ سعی می‌شود به بیشتر آنها پرداخته شود.
از مهمترین کمپانیهای تولید کنند ترموستات مکانیکی و دیجیتال میتوان به شرکت هانیول Honeywell اشاره نمود که در رأس تولید کنندگان جهانی قرار دارد.
هانیول تنها تولید کننده ترموستات نیست و سایر سیستمهای کنترل تأسیسات را نیز تولید مینماید که اقلام آن بر عدد 1000 نیز فائق است.
زیمنس نیز از معتبرترین تولید کنندکان سیستم های دیجیتال است که ترموستات نیز تولید میکند. ترموستات نستNest و سایر برندهای خارجی مانند ایمیت آیور و ویترانیکس نیز از ارائه کنندهای ترموستات دیجیتال میباشند.
نقش ترموستات در بهینه سازی مصرف انرژی امروزه ترموستات در صنایع مختلف استفاده می‌شود و در بسیاری از آنها نقش حیاتی را در آن صنعت ایفا می کند. این وسیله که از دیرباز در صنعت های مختلف به کار رفته در حقیقت از بارزترین محصولات روز و کاربردی ترین تجهیزاتی است که صنایع حرارتی و برودتی و تهویه مطبوع به آن احتیاج دارد و از جهت صرفه جویی مصرف انرژی و آسایش و آرامش و سلامت از ضروریات به حساب می آید .
حال آنکه متأسفانه به دلایل معلوم و نا معلوم بسیاری نقش مهم آن نادیده گرفته شده و درشمارقابل توجهی از اماکن مهم مانند ادارات ، مجتمع های تجاری اداری و حتی بیمارستانها ومراکز درمانی که استفاده از ترموستات جهت تهویه مطبوع الزامی می باشد مورد استفاده واقع نشده و سیستم های تهویه مطبوع آنها بدون داشتن ترموستات در حال کار است .
برخی موارد استفاده ترموستات
ترموستات از تجهیزات ابزار دقیق بشمار میرود
ترموستات در واقع نوعی دماسنج است که کار آن سنجیدن دما است که در یخچال ها و در فریزر ها اعم از صنعتی( سردخانه ها) و خانگی و همینطور سیستم های حرارتی صنعتی(یونیت هیتر ها) و خانگی قابل استفاده است و تولیدکنندگان این قبیل دستگاه ها از دیرباز تا کنون هر کدام به علت و یا عللی به کار برده اند. این روز ها کلیه ی خودرو ها ، اماکن تجاری و اداری ، فرهنگی ، فروشگاه ها ، مدارس ،ورزشگاهها، سینماها ، منازل ، هتل ها ، مراکز درمانی ، وزارتخانه ها و هرجا که بنی آدم زیست می نماید ، همه مجهز به سیستم های تهویه مطبوع می باشد که کار سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان را برای انسانها انجام می دهدکه اگر این گونه نباشد سرمای زمستان و گرمای تابستان قادر است سلامتی انسان را به خطر بیاندازدو حتی باعث مرگ و میر می‌شود کما اینکه از اتفاقات نادری در سطح جهان نبوده و برخی از مرگ و میر ها را می توان به همین دو عامل سرما و گرما ربط داد و ناگفته نماند که تهویه برای دامداری ها و مرغداری و امثال آنها نیز امری حیاتی است و درمراکز سؤیچینگ مخابرات و دیتا سنترها BTS های مبایل نیز الزامی است و فقط مربوط به انسان ها نیست.
بدن انسان مملو از ترموستات است:
در حقیقت خود بدن انسان نیز مملو از سنسورها و حسگرهایی است که در شرایط مختلف به انسان اخطار های لازم را می دهد که اگر این گونه نبود طولی نمی کشید که از راهی که خود بی خبر باشد هلاک گردد و این سنسورها که خالق هستی آنها در وجود آدمی قرار داده بدن را در برابر ناملایمت ها هشیار نموده و هوشمندانه عمل می کنند و عکس العمل مناسب از بدن سر میزند بدین ترتیب که حسگر مورد نظر هشدار می دهد، عصب ها به عنوان سنسور دیگری تحریک و به وسائط متعددی که یکی پس از دیگری حساسیت نشان داده و به مغز می رساند، مغز که محل تحلیل داده ها است از طریق این وسائط که همگی به نوبه ی خود نقش حسگر و سنسوری را بازی می کنند که از سرما و یا گرما و یا محرک دیگری داده ها را تحلیل کرده و فرمان لازم را صادر می کند از آنجا که انسان برنهج حکمت و به دست حکیم خلقت شده معلوم می‌شود که از حکمت حسگرهای متعدد در وجود آدمی قرار داده شده تا به اقتضا عمل نماید و حکما حکمت را عمل به حکم عقل تعریف کرده اند و محکم کردن ساختار چیزی از حکمت است پس استحکام یک سیستم پیچیده مانند بدن انسان برای بقا و دوام مستلزم شماری سنسور می باشد همانطور که میدانید دمای بدن فرد سالم همواره حدود 37 درجه است که نشان میدهد یک سیستم کنترل دقیق ، دمای بدن را تنظیم میکند. تعادل و اعتدال امر مهمی است که نشانه ی سلامت است و باعث شادابی و سرزندگی است .
همانگونه که در بدن آدمی حسگر های متعدد و متفاوت می باشند در سایر موارد نیز همین طور است مثلاً برای دما سنسور دما، احتیاج است و برای رطوبت سنسور رطوبت و برای دود و آلاینده ها سنسور مربوط به آنها . مثلاً سنسور دود برای هشدار و جلوگیری از آتش سوزی و یا موارد دیگر به کار می رود.
نقش ترموستات در سیستم های تهویه مطبوع:
حال اگر بخواهیم ساختار محکمی از یک سیستم تهویه که برنهج حکمت و اصول مهندسی طراحی شده باشد دست یابیم می بایست در این ساختار ترموستات و سیستم کنترل قابل و منظم و دقیقی داشته باشیم. تفاوت سیستم های خوب تهویه در تفاوت سیستم های کنترل آنها است یک سیستم کامل کنترل ویژگی هایی دارد که این ویژگی ها باعث تمایز سیستم های خوب تهویه از یکدیگر است . اگر یک ترموستات که بخشی از یک سیستم تهویه است خوب عمل نکند تمام سیستم تهویه را هرچند پیشرفته باشد، زیر سؤال می برد در واقع سیستم کنترل که ترموستات عمده ترین و اولین بخش آن است وجه کار و معرف کار و کنترل کننده و مغز فرمان دهنده ی آن است همان طور که در بدن انسان اگر سنسور ها درست عمل نکنند داده ها نا صحیح به مغز می رسند و مغز که جایگاه تحلیل داده ها است تحلیلی غلط خواهد داشت و در نهایت فرمان غیر صحیحی خواهد داد که حاصل آن عکس العمل نا مطلوب بدن است. در نتیجه عکس العمل نا مطلوب و نامطبوع یک سیستم تهویه ی خوب بستگی به سیستم کنترل آن دارد .
وجه در زبان عربی به معنی صورت است و گفتیم که ترموستات و سیستم کنترل وجه سیستم تهویه است یعنی صورت ظاهر آن ، چون سیستم تهویه با همه ی ابعادی که دارد معمولاً داخل کار قرار می گیرد و آنچه از یک دستگاه تهویه نمایان است ترموستات است که اگر زیبا نباشد در معرفی آن سیستم کوتاهی و اجحاف شده است پس سیستم کنترل در تهویه ی مطبوع نقش قلب ، مغز ، صورت و وجه دستگاه تهویه را ایفا می نماید. و میزان اهمیت آنها بر صاحبان تخصص پوشیده نیست اما آنچه امروزه علاوه بر زیبایی و عملکرد حائز اهمیت شده بحث بهینه سازی و صرفه جویی مصرف انرژی است که یکی از اصلی ترین وظایف ترموستات‌ها همین مطلب است که آزمایشات و تحقیقات متعدد نشان داده که ترموستات‌های مکانیکی به دلیل دقت پایین و عدم نمایش صحیح و دقیق دما نمیتوانند مانند ترموستات‌های دیجیتال عمل کنند لذا در مبحث مهم بهینه سازی مصرف انرژی و ذخیره ثروت ، این ترموستات دیجیتال است که مؤثر واقع می‌شود . ما در عصری زندگی میکنیم که به عصر دیجیتال مشهور گشته و در دوره ای هستیم که ذخائر انرژی نقش حیاتی در معیشت ما دارند. لذا برای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش مصرف انرژی و ذخیره ی ثروت از طریق صرفه جویی و استفاده ی به موقع از سیستم تهویه که همان بهینه سازی است ترموستات‌های دیجیتال از سایر ترموستات‌های آنالوگ و مکانیکی مفید تر و دقیق تر می باشد . به عبارت دیگر درست مصرف کردن ، به موقع مصرف کردن ، به اندازه کار کردن دستگاه تهویه و جلوگیری از به هدر رفتن انرژی کار اصلی ترموستات دیجیتال است. ترموستات، هانیول ،زیمنس وایمیت اصل شرکتی خوشه ای یعنی فعال در چند صنعت آمریکایی است که تولید انواع مختلفی از محصولات تجاری و مصرفی ، خدمات فنی و مهندسی سیستمهای هوا فضا ( انواع تورپوشارژها ) را برای طیف گسترده ای از مشتریان ، مصرف کنندگان خصوصی، شرکتهای بزرگ و دولتها را ارائه میدهد . حال به معرفی یکی از بزرگترین و معتبرترین و موفق ترین تولید کنندگان جهانی سیستمهای کنترل دیجیتال بپردازیم.
برند وارداتی از آلمان زیمنس به آلمانی: (Siemens AG)
بزرگترین شرکت چند ملیتی که مقر آن در مونیخ، آلمان، بزرگترین در اروپا در زمینه مدرن الکتریکی و الکترونیکی است. این شرکت در سال ۱۸۴۷ در برلین، آلمان، توسط ارنست زیمنس تاسیس شده‌است.
زیمنس یکی از بزرگترین شرکت‌های بین‌المللی در زمینه سیستم‌های برق و ارتباطات و سیستم‌های کنترل الکترونیکی، لوازم برقی خانگی و همچنین در تجهیزات پزشکی و تهویه مطبوع، تلفن همراه و خانه و لپ تاپ است. زیمنس در ۱۲ اکتبر سال ۱۸۴۷ توسط ارنست زیمنس تاسیس شده بود. وارنر این شرکت را در آغاز بنامBauanstalt von Siemens & Halske در گارگاه خود افتتاح نمود. وارنر در سال ۱۸۴۸ نخستین و طولانی ترین خط تلگراف بین برلین تا فرانکفورت را ساخته و در سال ۱۸۵۰ برادر خود ویلیام زیمنس را به نمایندگی زیمنس در لندن گماشت. او پس از افتتاح نمایندگی در انگلستان، شروع به ساخت و راه اندازی خطوط و شبکه‌های مخابراتی در روسیه مشغول شد. در سالهای ۱۸۶۷ خط تلگراف بین لندن – کلکته را به پایان رسانید. در سالهای پیش از این شرکت رشد و ترقی خود را با ساختن موتورهای برقی و لامپ ادامه داده و در سال ۱۸۹۷ نام شرکت از Bauanstalt von Siemens & Halske به (S&H) تغییر کرد. در سال ۱۹۱۹ شرکت زیمنس با همکاری دو شرکت دیگر به طور مشترک شرکت اوسرام OSRAM بنیان نهادند و در سال ۱۹۲۳ شرکت‌های فرعی و زیر مجموعه آن در ژاپن تأسیس گشت. همانگونه که گفتیم زیمنس یکی از بزرگترین شرکت‌های بین‌المللی در زمینه سیستم‌های برق و ارتباطات و سیستم‌های کنترل الکترونیکی، لوازم برقی خانگی و همچنین در تجهیزات پزشکی و تهویه مطبوع، تلفن همراه و خانه و لپ تاپ است که تاکنون محصولات متنوعی را در سطح جهان عرضه کرده ودر حال حاضر برند زیمنس در زمینه سسیستمهای برق و ارتباطات و لوازم خانگی ، تجهیزات پزشکی و تهویه مطبوع در ایران فعال است .
برند زیمنس Siemens نیز مانند برند هانیول Honeywell توسط واردکنندگان کالا های دیگر در صنفهای مختلف به کشور وارد می‌شود البته هانیول Honeywell و زیمنس Siemens در نوع محصولات تفاوتهای با یکدیگر دارند اما مشترکات بسیاری نیز در محصولاتشان یافت می‌شود که از جمله مشترکات سیستمهای کنترل دیجیتال است .
این نوع از محصولات در صنعت تأسیسات تهویه مطبوع به وفور یافت میشوند.
تجهیزاتی مانند ترموستات‌های اتاقی دیجیتال اعم از ترموستات لمسی (تاچ اسکرین) ، ترموستات 24 ولت ، ترموستات 0 تا 10 ولت ، ترموستات مکانیکی و شیر ترموستاتیک و شیر برقی از مشترکات هانیول و زیمنس بشمار می آید.
عنوان هانیول و زیمنس شهره جهانی دارد و کمتر کسی است که از وجود این دو برند مشهور در صنعت ایران بی اطلاع باشد و شاید بتوان با جرأت ادعا نمود که در صنعت تأسیسات و تهویه مطبوع پر آوازه ترین برند جهانی بشمار میروند و شخصی فعال در صنعت تأسیسات و تهویه مطبوع یافت نمی‌شود که محصولات این دو برند را ندیده باشد.
همانگونه که در مقالات قبلی ذکر گردید در اینکه محصولات شرکت هانیول و زیمنس با کیفیتی مطلوب و تکنولوژیهای پیشرفته و روز دنیا طراحی و تولید میشوند شکی نیست و حتی هانیول در بسیاری از انواع محصولات پیشرو است.
اما آنچه قابل توجه و تأمل است و باعث شبهه می‌شود سوءاستفاده سودجویان از معروفیت و شهرت جهانی یک محصول باکیفیت و مرغوب جهانی است که امروزه در صنعتهای مختلف گریبان گیر مردم شده است.
همچنین تبدیل شدن چین وکشورهای شرق آسیا به کارخانه جهانی و واگذاری امتیازات کمپانیهای معتبر به شرق آسیا موجب مطرح شدن عناوینی بسانِ ترموستات اصلی و ترموستات غیر اصلی و عبارت اصل و طرح در صنوف مختلف و صنایع گوناگون است. این عبارات و عناوین در میان اهل بازار و تجار نیز تا حدی رایج شده که گاهی چینی درجه یک و دو و سه نیز میگویند واینرا از صداقت در کسب و کار میدانند و به آن افتخار میکنند غافل از آنکه سیاست انتقال کمپانیهای جهانی به چین چه مزایایی برای خودشان و چه مضراتی برای سایرین بخصوص کشورهای جهان سوم و درحال توسعه دارد. میتوان در فرصتی مقتضی به بررسی جزئیات اینگونه اقدامات پرداخت و با دیدگاهی متفاوت حرفه ای گری غرب را در اتخاذ روش‌های اینچنینی زیر ذره بین قرار داد که چگونه همچنان به استعمارگری خود در کشورهای در حال توسعه ادامه میدهد. استثماری که در اصطلاح عوام به استعمار مشهور شده وحتی در لغت هم غرب توانسته انگشت اتهام را از خود دور کند. ولی أهل لغت خوب میداند که استثمار به معنی طلب ثمر است کاری که غرب خواسته است همواره در مشرق زمین پیاده کند و از هر رخنه و روزنه ای فرو گذار نکرده و به استثمار خود ادامه میدهد. اما بقول شاعر که بد نگفته است که : اگر ناخدا جامه بر تن درد خدا کشتی آنجا که خواهد برد. رفته رفته وجهه ی نا اهلان نمایان خواهد شد و در همه عرصه ها همان خواهد شد که خالق هستی بخش میخواهد. از مطلب دور نشویم که سخن درباره برندهای خارجی در صنایع مختلف در ایران بخصوص صنعت تأسیسات و تهویه و بطور ویژه برند زیمنس بود که از برندهای جهانی است و درکنار برند هانیول محصولاتی به بازار تأسیسات ایران و صنعت تهویه عرضه مینماید. تاریخچه هر دو شرکت زیمنس و هانیول به لحاظ صنعتی درخشان بوده و تا کنون تجهیزاتی پیشرفته ومتنوع به بازارهای جهانی معرفی نموده اند. شرکت زیمنس به مدیریت عامل پیتر لوشر آلمانی در سال 2009 درآمدی بالغ بر 76651 میلیارد یورو داشته است و تعداد کار کنان این شرکت 405000نفر و نوع شرکت سهامی است. الکترونیک در رأس فعالیت زیمنس بوده و تجهیزات نیروگاهی ، مخابراتی ، حمل ونقل و أدوات پزشکی وسیستمهای کنترلی تأسیساتی وتهویه را شامل می‌شود .
شرکت Siemens زیمنس 59 سال پیش از شرکت هانیول Honeywell تأسیس شده که این پیشکسوتی شبیه به تفاوت قدمت تأسیس شرکت بوتان نسبت به تأسیس شرکت ایساتیس در ایران است که سرعت رقابت مشابه هانیول درسطح جهان نسبت به زیمنس بی شباهت به رقابت بوتان وایساتیس نیست. البته زیمنس و هانیول شروع کارشان با دور رویکرد مختلف از یکدیگر بوده است اما اینجا سخن از مشترکات هانیول و زیمنس است و اصل هانیول و یا اصل زیمنس بودن آن‌ها.
جالب است بدانید که دوشرکت بوتان و ایساتیس از شرکتهای موفق در عرصه تولیدات داخلی میباشند که در عرصه تأسیسات و تا حدودی با گرایش تهویه فعالیت میکنند.
البته رقابت جهانی دو برند زیمنس و هانیول قابل قیاس با رقابت داخلی بوتان و ایساتیس نیست چرا که رقابت در عرصه جهانی غیر از رقابت در عرصه داخلی است . تفاضل در آمد شرکت زیمنس با هانیول در سالهای 2009 و2011 نشان میدهد زیمنس از تجربه خود در بازار جهانی بخوبی استفاده نموده است . درآمد شرکت هانیول در سال 2011 سی وشش و نیم میلیارد دلار بوده که شرکت زیمنس در سال 2009 مبلغ 76651 میلیارد یورو درآمد داشته.
شرکت Siemens زیمنس 275000 کارمند افزون بر نفرات شرکت هانیول دارد که این رقم نیز نشان دهنده فعالیت گستردگی زیمنس نسبت به هانیول است و طبعاً هرکه بامش بیش برفش بیشتر است.
ازنکات مهم تفاوت هانیول و زیمنس این است که آمار فروش ترموستات‌هانیول در ایران بیش از ترموستات زیمنس است که این آمار حاکی از آن است که ترموستات‌هانیول در ایران بمراتب ارزان تر از ترموستات زیمنس عرضه می‌شود.
البته کیفیت محصولات زیمنس نیز از هانیول در ایران بهتر بوده اما بنظر میرسد برند زیمنس دارای اعتبار بیشتری نسبت به هانیول است و پر فروش بودن هانیول صرفا فقط بعلت ارزانتر بودن ترموستات‌هانیول از ترموستات زیمنس نمیباشدبلکه نوعا هانیول در موضوعیت کنترل و ترموستات مشهورتر و شناخته شده تر از زیمنس است.
براستی چرا برندهای خارجی در ایران از برندهای داخلی پر فروش تر است و چرا برندهای داخلی با وجود کیفیتهای مطلوب از مرغوبیت کمتری در نزد مردم برخوردارند ؟
پاسخ به این سؤالات را در نزد چه کسانی میتوان یافت و چه علل و موانعی برای تولید کنندگان داخلی وجود دارد تا بتوانند با برندهای جهانی مانند زیمنس ، هانیول و ایمیت به رقابت بپردازند:؟؟؟
آیا مصرف کنندگان برند های خارجی از اصل بودن این برندها اطمینان کامل دارند و آیا واقعاً با وجود تحریم های جهانی نسبت به جمهوری اسلامی ایران و استثمار غرب نسبت به مشرق زمین و هراس غرب از کشوری در حال توسعه مانند ایران ، به اصلی بودن ترموستات زیمنس و هانیول خدشه وارد نمی آورد؟
و بفرض اینکه ترموستات زیمنس و هانیول اصل در بازار موجود باشد وظیفه مصرف کننده ، بازار ، تاجر ، مسؤلان ، متخصصان و آنان که قلبشان برای مرز و بوم می تپد چیست؟
آیا نه این است که همه باید دست به دست هم دهیم تا میهن خویش کنیم آباد؟
آیا نباید انقلابی را که مهاتما گاندی در هند در مقابل غرب انجام داد امروز در ایران تکرار کنیم ؟
حال آنکه تولید کنندگان داخلی امروز در ایران شگفتیها آفریده درعرصه های مختلف گامهایی درخور تقدیر برداشته اند و این گامها مخصوصاً در مقوله الکترونیک لرزه بر اندام و پیکره استثمار جهانی وارد نموده ، جهشی اقتصادی و صنعتی نیازمند حمایت مصرف کنندگان وهموطنان محترم است و تمامی تولید کنندگان داخلی و مهندسان و متخصصان فعال و متعهد در مقابل با تعصب وتعهد و انگیزه جهانی شدن حمایت خود را با ارائه محصولات داخلی باکیفیتی قابل رقابت با برندهای خارجی اعلام مینمایند. در صنعت تهویه برای کنترل سیستمهای تهویه مانند فن کویل ها، هواسازها ، ایرواشرها ، داکت اسپلیتها ، یونیت هیترها ، سیستمهای تبخیری و کمپرسوری تولیداتی منحصر بفرد مانند سیستم میکرو کنترلی دیجیتال برای الکتروفن ها موسوم به دیجیکنترل و انواع ترموستاتهای اتاقی دیجیتال طراحی شده ودر بازار موجود است. ترموستات تایمر ،ترموستات وایرلس (بی سیم) ، ترموستات تاچ اسکرین ( لمسی ) ، و ترموستات‌های ریموت دار با خروجیهای مجزای گرمایش وسرمایش از جمله ی این تولیدات داخلی است.
انواع ترموستات‌های مکانیکی زیمنس
ترموستات زیمنسraa31
ترموستات اتاقی آنالوگ زیمنس SIEMENS:
مشخصات:
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAA31:
ترموستات اتاقی دو فصل زیمنس
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود
این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها
thermostat raa21 thermost ترموستات زیمنس اصل
ترموستات زیمنس مدلraa41
ترموستات زیمنسraa31
ترموستات زیمنسRAB 11
معرفی برخی از نمونه های ترموستات زیمنس

ترموستات‌های اتاقی فن کویلی زیمنس در سه گروه مختلف با کاربردهای متفاوت تولید می‌شود.
گروه اول Basic
1) قابلیت تنظیم سرعت فن کویل بصورت دستی در سه حالت
2) دارای کلید دستی تغییر وضعیت از گرمایش به سرمایش
3) قابلیت تنظیم دما بصورت مکانیکی
4) دارای بازه دمایی 8 تا 30 درجه سانتی گراد
5) قابلیت کنترل فن کویل های دو لوله ای
گروه دوم With Display
1) دارای نمایشگر دیجیتالی وضعیت
2) قابلیت تنظیم سرعت فن کویل بصورت اتوماتیک و دستی در سه حالت
3) دارای حالت های عملکرد: Comfort , Protection
4) قابلیت تعیین کمترین و بیشترین دمای مجاز برای اتاق
5) قابلیت نمایش دمای فعلی اتاق / دمای تنظیم شده
6) قابلیت کنترل دو وضعیت گرمایش و سرمایش
7) قابلیت کنترل فن کویل های دو لوله ای
گروه سوم Time switch
1) دارای نمایشگر دیجیتالی وضعیت
2) قابلیت تنظیم سرعت فن کویل بصورت اتوماتیک و دستی در سه حالت
3) قابلیت تنظیم برنامه زمان بندی برای 7 روز
4) دارای حالت های عملکرد: Auto Timer, Comfort, Energy Saving and Protection
5) حالت Auto Timer دارای 8 برنامه زمانبندی قابل تنظیم است
6) قابلیت نمایش دمای فعلی اتاق / دمای تنظیم شده
7) دارای سه ورودی چند منظوره است
8) قابلیت کنترل دو وضعیت گرمایش و سرمایش بصورت اتوماتیک یا دستی
9) قابلیت تعیین کمترین و بیشترین دمای مجاز برای اتاق
10) دارای بازه دمایی 5 تا 40 درجه سانتگی گراد
11) دارای کنترل از راه دور (در برخی مدل ها)
12) قابلیت کنترل فن کویل های دو لوله ای و چهار لوله ای (در برخی مدل ها)
این سنسورهای دمایی محصول زیمنس به دو نوع دیجیتال و انالوگ تقسیم می‌شوند که برخی از این سنسورها در زیر توضیح شده است.
ترموستات‌های اتاقی دیجیتال زیمنس SIEMENS:
(یکی ار پر طرفدار ترین ترموستات‌های زیمنس)
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDG :
ترموستات اتاقی فن کویل زیمنس
برای کنترل دما در اتاق ها یا در محدوده هایی بکار می رود. که با فن کویل های دو لوله ای و یا چهار لوله ای گرم یا سرد شده اند.
این مدل می تواند برای هیت پمپ ها با تجهیزات نوع DX با کمپرسورهای یک مرحله ای و دو مرحله ای بکار رود.قابل استفاده برای سیستم های تک داکت با هیتر برقی و کویل.
تنظیم عملکرد در سه حالت: Comfort, Energy Saving and Protection
سه دور فن با قابلیت تنظیم دستی و بصورت اتوماتیک
سه ورودی قابل تنظیم برای سنسورهای خارجی ، Keycard contact و …
تغییر وضعیت از حالت گرمایش به سرمایش بصورت اتوماتیک یا دستی
تعیین حداقل و حداکثر دما برای دستگاه
تعیین وضعیت و نمایش نمایشگر
حالت تایمر اتوماتیک با 8 تایمر قابل برنامه ریزی
قابلیت کنترل از راه دور بوسیله ریموت کنترل
(یکی دیگر ار پر طرفدار ترین ترموستات‌های زیمنس)
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDF :
ترموستات اتاقی فن کویل زیمنس
برای کنترل دما در اتاق ها یا در محدوده هایی بکار می رود. که با فن کویل های دو لوله ای گرم یا سرد شده اند.
تنظیم عملکرد ترموستات در دو حالت: Comfort – Protection
سه دور فن با قابلیت تنظیم دستی و بصورت اتوماتیک
تغییر وضعیت از حالت گرمایش به سرمایش بصورت اتوماتیک یا دستی
تعیین حداقل و حداکثر دما برای دستگاه
تعیین وضعیت و نمایش نمایشگر
حالت تایمر اتوماتیک با 8 تایمر قابل برنامه ریزی
قابلیت کنترل از راه دور بوسیله ریموت کنترل
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDH :
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی بویژه در سیستم های گرمایش از کف بکار می رود. و می توان این مدل را برای خانه ها، ساختمان های اداری و مدارس بکار برد.
ترموستات اتاقی گرمایش از کف زیمنس
این مدل دارای تنظیم عملکرد در 4 حالت: Automatic, Comfort, Energy Saving, and Frost Protection می باشد. این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
کنترل شیرآلات سیستم های گرمایش از کف
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RDJ :
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود. و می توان این مدل را برای خانه ها، ساختمان های اداری و مدارس بکار برد.
این مدل دارای تنظیم عملکرد در 4 حالت: Automatic, Comfort, Energy Saving, and Frost Protection می باشد. این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها
ریموت کنترل ترموستات اتاقی زیمنس:
کنترل از راه دور ترموستات
قابل استفاده برای ترموستات‌های اتاقی زیمنس مدل های RDG و RDF
ترموستات اتاقی آنالوگ زیمنس SIEMENS:
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAA31:
ترموستات اتاقی دو فصل زیمنس
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود
این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای گرمایی و شیرهای منطقه ای
مشعل های گاز سوز یا گازوئیل سوز
فن ها
پمپ ها
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAA41:
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود.
کنترل از راه دور ترموستات
این مدل می تواند دستگاه های زیر را کنترل کند.
شیرهای منطقه ایتماس
شیرهای گرمایی
ترموستات اتاقی زیمنس مدل RAB11:
کنترل از راه دور ترموستات
برای کنترل دمای اتاق ها در سیستم های گرمایشی و سرمایشی بکار می رود.
این مدل از ترموستات‌های اتاقی زیمنس دارای قابلیت های زیر می باشد:
1- دارای کلید دستی برای تغییر حالت از گرمایش به سرمایش
2- کلید دستی برای تغییر سرعت فن (دارای 3 سرعت)
3- دارای کلید دو وضعیتی
4- خروجی ON/OFF
5- ولتاژ کاری 250 ولت
حال به بیوگرافی هانیول بپردازیم تا خواننده گان محترم بتوانند در یک مقاله علاوه بر مقایسه دو برند بطور کامل از بیوگرتافی آنها مطلع شوند
هانیول Honeywell
برند وارداتی از آمریکا شرکتی خوشه ای یعنی فعال در چند صنعت آمریکایی است که تولید انواع مختلفی از محصولات تجاری و مصرفی ، خدمات فنی و مهندسی سیستمهای هوا فضا ( انواع تورپوشارژها ) را برای طیف گسترده ای از مشتریان ، مصرف کنندگان خصوصی، شرکتهای بزرگ و دولتها را ارائه میدهد . شرکت هانیول جزئی از فورچون 500 است و تعداد کارکنان آن به عددی قریب به 130000 نفر ویا کمی بیشتر میرسد که 58000 نفر آنها در ایالات متحده اشتغال دارند. دفتر مرکزی این شرکت در موریس تاوان نیوجرسی قرار دارد و مدیر عامل فعلی آن ظاهرا دیوید کوت میباشد. شرکت هانیول از تاریخ 7 دسامبر 1925 تا 9 فوریه 2008 بخشی از میانگین صنعتی داو جونز بحساب می آمد و بنیان گذار آن البرت پاتز و مارک هانیول میباشند که در سال 1906 شرکت هانیول را تأسیس نمودند هانیول در سال 2011 بالغ بر 36.5 میلیارد دلار درآمد داشت که 20 میلیارد دلار درآمد خالص هانیول در این سال بود. اما رده های پیشین میانگین صنعتی داو جونز که هانیول در مورخ هفتم دسامبر 1925 تا فوریه 2008 میلادی جزء آن قرار گرفت شامل : آلترا ، الکوا ، امریکن اکسپرس ، اچ پی ، اکسان ، ان سی آر ، ای تی اند تی ، ایستمن کداک ، اینتر نشنال پیبر ، پبک آو آمریکا ، پارامونت پیکجرز ، تایم وارنر ، تکزاز کو ، جنرال موتور ، سیتی گروپ ، سیرز ، کرایسلر ، کلرادوفیول اند آیرون ، گروه بین المللی امریکایی ، گودیر تایر ، ماک ، نش موتورز ، نویستار اینترنشنال ، والگرینز ، وسترن یونیون ، وستینگهاوس ، هانیول ، یو.اس.استیل و یونایتد ایزلاینز میباشد.
قابل ذکر است شرکت هانیول جزء 20 شرکت برتر صنایع دفاعی و جنگ افزاری بشمار می آید. همانگونه که میدانید محصولات شرکت هانیول بسیار متنوع و با کیفیتی بالا میباشد که ازجمله محصولات آن میتوان به سیستمهای کنترل تهویه مطبوع از قبیل ترموستات آنالوگ هانیول ، ترموستات مکانیکی T6373هانیول ترموستاتهای دیجیتال هانیول ، ترموسات های لمسی ( تاچ اسکرین ) ، ترموستاتهای ریموت خور هانیول ، ترموستات بی سیم هانیول ، شیرهای ترموستاتیک هانیول در اینچ های مختلف با استاندارد های بین المللی و انواع دیگری از تجهیزات کنترل تأسیسات و تهویه مطبوع و سیتسمهای پیشرفته و مدرن که از آخرین تکنولوژیهای روز جهان بشمار میرود میتوان اشاره کرد. شرکت هانیول در بسیاری از محصولات خود در سطح جهان پیشگام بوده و محصولاتش را به نقاط مختلف جهان صادر میکند که امروزه برند هانیول بعنوان یکی از پر فروش ترین برندها در سطح جهان است که در زمینه انواع ترموستات برای انواع فن کویل ها (فن کویل زمینی و فن کویل سقفی و فن کویل های کاستی) وهمچنین داکت اسپلیتها بکار میرود. شیر ترموستاتیک و ترموستات‌هانیول در انواع پکیج های سرمایشی و گرمایشی قابل استفاده میباشند و باتوجه به تنوع آنها در کاربری ، ترموستات‌ها نیز متنوع خواهند بود.
اما آنچه در بازار ایران با عنوان ترموستات اصل هانیول عرضه می‌شود با توجه به مشخصات ترموستات اصلی هانیول و اظهارات فروشندگان و همچنین روابط حال حاضر اقتصادی و سیاسی ایران و امریکا جای تأمل دارد که آیا ترموستات‌های عرضه شده در بازار تأسیسات ایران وشرکتهای وارد کننده ترموستات چگونه قادر به واردات ترموستات‌هانیول و دیگر محصولات برند هانیول ازقبیل انواع شیرهای ترموستاتیک و تجهیزات کنترل هوشمند دیجیتال تهویه میشوند ازسوی دیگر با فرض امکان واردات محصولات هانیول قیمتهای عرضه شده در بازار تأسیسات کشور از ترموستاتهای دیجیتال هانیول و تجهیزات کنترل تهویه تأملی دیگر را به خود معطوف میدارد که تعجب هر صاحب نظرمتخصص و مطلعی را برمی انگیزد که محصولی با کیفیت و تنوّع و قابلیت هانیول ممکن است با طی مسافتی طولانی از کشور امریکا وارد آسیا شود و با در نظر گرفتن تمام هزینه های حمل و نقل و گمرکی بتوان با قیمتی رقابتی نسبت به تولیدات داخلی عرضه شود. البته آنچه در خصوص برند هانیول عنوان می‌شود دیگر برندهای اروپایی و امریکایی و بطور کلی خارجی را در بر میگیرد، برندهای مانند زیمنس و ایمیت که در حقیقت آلمانی و ایتالیایی هستند. اما سؤالاتی که درباره هانیول مطرح است درمورد آنها نیز مطرح می‌شود و اینکونه سؤالات راجع به صنایع دیگر هم وجود دارد که در واقع برای متخصصان در هر صنعتی بی پاسخ نیستند و خوانندگان متخصص و مطلع و أهل اشاره وانصاف قضاوتی منصفانه خواهند داشت. در بازار تأسیسات سؤالات مشتریان و پاسخ های فروشندگان گواهی دیگر برتأمل صاحب نظران در مورد برندهای خارجی و وارداتی است ،که این مطلب نیز در صنوف دیگر از صنعتها مشاهده می‌شود.
سؤالاتی از قبیل آیا چینی است؟ یا امریکایی ؟ یا آلمانی ؟ ساخت کجاست؟ اصلی است؟ اصل است؟
پاسخ اینکه ما اصل میفروشیم، اصل هانیول است وآنچه در جای دیگر است اصلی نیست، و یا این اصل زیمنس است و زیمنس اصلی نزد ماست ، پس این اظهارات و أمثال اینها خبر از بودن فرعی میدهد که احتمالا بیشتر از اصل برندهای مشهور است. در حقیقت برند فروشی کار آسانی است و عموماً مصرف کنندگان نیز بدنبال برندهای معروف و مشهورند و این روال تنها مربوط به هانیول و زیمینس و ایمیت در صنعت کنترل تهویه نمیباشد بلکه در اغلب صنایع در ایران ساری و جاری است و باید پرسید چرا با وجود تولیدات داخلی مردم هنوز به خرید محصولاتی با برندهای خارجی میپردازند هرچند برخی از مصرف کنندگان به اصل نبودن محصول مورد خریدشان اذعان دارند ولی باز همان را می خرند ؟ تحقیقات انجام شده دراین باره از حربه ها و تکنیک های روانشناختی خبر میدهد که فروشندگان معمولا برای فروش کالای خود از این حربه ها استفاده میکنند که آسان ترین این تکنیکها، برند فروشی است.
در اینجا به معرفی برخی از مدلهای هانیول میپردازیم:
ترموستات چند مرحله ای هانیول Honeywell مدل T42N1020 هانیول
ترموستات‌هانیول مدل TH1110D1000
ترموستات Honeywell هانیول مدل TH8320U1008
ترموستات Honeywell آنتی فریز ضد یخ زدگی مدل FT6961
ترموستات‌هانیول مدل Th8320u1008 دیجیتال اتاقی
ترموستات کانالی حد بالا ضد حریق مدل L4064K1006 هانیول Honeywell
ترموستات‌هانیول دو وضعیتی T6360A1228
ترموستات‌هانیول اتاقی Honeywell فن کویل زمینی مدل T4360D1144
ترموستات هانیول فن کویلی T4039m1004
ترموستات Honeywell هانیول مدل T4039M1004 اتاقی دیجیتال فن کویلی
ترموستات‌هانیول قطع و وصل درجه حرارت اتاق T651A1228
ترموستات اتاقی فن کویل دو وضعیتی مدل T6373B1064
ترموستات اتاقی ضد حریق Honeywell هانیول ضدحریق مدل T631C1046
ترموستات اتاقی هانیول دیجیتال مدل TH8320U1008
ترموستات الکترونیکی هانیول مدل TB7980A1006 هانیول Honeywell الکترونیکی
ترموستات دیجیتال هانیول اتاقی افقی و عمودی برای فن کویل سقفی مدل هالو سری T6861H2WG-R
ترموستات دیجیتال سریT6861H2WG-R هالو Halo ….
ترموستات دیجیتال اتاقی افقی فن کویل سقفی مدل T6861H2WG-R – هانیول
ترموستات دیجیتال اتاقی افقی فن کویل سقفی دو لوله ای با صفحه نمایشگر سبز و همچنین با نور نمایشگر آبی
سیگنال : قطع و وصلی (SPDT) با عملکرد PI
کلید تابستانی / زمستانی
کلید روشن / خاموش
کلید اتومات و سه سرعته فن
اما از مدلهای پر فروش ترموستات‌هانیول ترموستات مکانیکی فن کویل سقفی هانیول است که معروف سری T6373 میباشد.
ترموستات آنالوگ هانیول Honeywell سری T6373
یکی دیگر از انواع ترموستات‌های فن کوئلی هانیول مدل T6373B1239 هانیول است که به اسم ترموستات آنالوگ یا مکانیکی نیز شناخته می‌شود. این ترموستات از لحاظ عملکردی تقریبا مشابه ترموستات‌های دیجیتال هانیول است بدین مفهوم که در هر دو فصل تابستان و زمستان قابل استفاده است و سه دور فن را هم پشتیبانی می کند ولی در عین حال بعضی از دیگر وی‍ژگی های ترموستات دیجیتال مانند صفحه نمایشگر، تایمر تنظیم زمان روشن و خاموش شدن دستگاه یا قابلیت نمایش دمای کنونی اتاق را ندارد.
ترموستات آنالوگ هانیول شاید به لحاظ شکل ظاهری برای اماکن عمومی مانند هتل ها، دانشگاه ها، بیمارستان ها و دیگر پروژه های اداری و تجاری مناسب تر باشد. آخرین نسل این ترموستات‌ها با طراحی جدید نسبت به نمونه های قبلی در سال 2013 توسط شرکت هانیول روانه بازار شده است.
ترموستات مکانیکی هانیول از پرفروش ترین ترموستات‌ها بشمار میرود و علت آن قیمت ارزان و خوش نامی برند هانیول در سیستمهای کنترل تهویه مطبوع اعم از سرمایشی وگرمایشی میباشد.
ویژگی ها و مشخصات فنی
– ترموستات آنالوگ جهت کنترل سیستمهای فن کوئلی
– با طراحی جدید و منحصر بفرد
– قابلیت کاربری دو فصلی (سرمایشی و گرمایشی)
– قابلیت فرمان به فن کویل سه دور
– محدوده کارکرد دمایی: 30-10 درجه سانتیگراد
– دقت اندازه گیری: 1 درجه سانتیگراد
– کاربری آسان
– دارای بدنه ای مقاوم در برابر شرایط گوناگون محیطی
– شدت جریان قابل تحمل: 3 آمپر
– ابعاد: 144x90x40 میلیمتر
از معروفترین مدل های ترموستات‌های هانیول ترموستات سری T6861 است که به نام مدل HALO (هالو) هم شناخته می‌شود.
HALO یک ترموستات دیجیتال است که در آن از یک صفحه بزرگ LCD برای نمایش اطلاعات برای کاربر استفاده می‌شود. این مدل که صرفا برای بازار خاور میانه و شرق آسیا طراحی شده است دارای ظاهری زیباتر و شکیل تر نسبت به نمونه های دیگر است که این وی‍‍ژگی در کنار عملکرد عالی این ترموستات آن را به یک ترموستات ایده‌آل برای پروژه های ساختمانی تبدیل کرده است.متاسفانه در سال های اخیر و با افزایش اقبال پروژه سازها به این محصول نمونه های تقبلی آن به تعداد فراوان و کیفیت نازل روانه بازار شده است که علی رغم ظاهر مشابه با نمونه اصلی دارای اشکالات فراوان کارکردی است.ویژگی ها و مشخصات فنی- ترموستات فن کوئلی جهت کنترل انواع فن کوئل های سقفی توکار و داکت فن کوئل- در دو نوع افقی و عمودی- دارای تنوع رنگ
اما از مدلهای پر فروش ترموستات‌هانیول ترموستات مکانیکی فن کویل سقفی هانیول است که معروف سری T6373 میباشد.
ترموستات آنالوگ هانیول Honeywell سری T6373
یکی دیگر از انواع ترموستات‌های فن کوئلی هانیول مدل T6373B1239 هانیول است که به اسم ترموستات آنالوگ یا مکانیکی نیز شناخته می‌شود. این ترموستات از لحاظ عملکردی تقریبا مشابه ترموستات‌های دیجیتال هانیول است بدین مفهوم که در هر دو فصل تابستان و زمستان قابل استفاده است و سه دور فن را هم پشتیبانی می کند ولی در عین حال بعضی از دیگر وی‍ژگی های ترموستات دیجیتال مانند صفحه نمایشگر، تایمر تنظیم زمان روشن و خاموش شدن دستگاه یا قابلیت نمایش دمای کنونی اتاق را ندارد.
ترموستات آنالوگ هانیول شاید به لحاظ شکل ظاهری برای اماکن عمومی مانند هتل ها، دانشگاه ها، بیمارستان ها و دیگر پروژه های اداری و تجاری مناسب تر باشد. آخرین نسل این ترموستات‌ها با طراحی جدید نسبت به نمونه های قبلی در سال 2013 توسط شرکت هانیول روانه بازار شده است.
ترموستات مکانیکی هانیول از پرفروش ترین ترموستات‌ها بشمار میرود و علت آن قیمت ارزان و خوش نامی برند هانیول در سیستمهای کنترل تهویه مطبوع اعم از سرمایشی وگرمایشی میباشد.
ویژگی ها و مشخصات فنی:
– ترموستات آنالوگ جهت کنترل سیستمهای فن کوئلی
– با طراحی جدید و منحصر بفرد
– قابلیت کاربری دو فصلی (سرمایشی و گرمایشی)
– قابلیت فرمان به فن کویل سه دور
– محدوده کارکرد دمایی: 30-10 درجه سانتیگراد
– دقت اندازه گیری: 1 درجه سانتیگراد
– کاربری آسان
– دارای بدنه ای مقاوم در برابر شرایط گوناگون محیطی
– شدت جریان قابل تحمل: 3 آمپر
– ابعاد: 144x90x40 میلیمتر